Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
перед дип..практика.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
274.43 Кб
Скачать

Зміст

Вступ

Розділ І. Загальне ознайомлення з підприємством-базою практики.

1.1.Вивчення системи охорони праці та проходження інструктажу.

1.2.Управлінсько-організаційна характеристика підприємства .

1.3. Економічна характеристика підприємства.

Розділ ІІ. Характеристика внутрішнього і зовнішнього середовища функціонування організації. Дослідження конкурентного статусу підприємства. Оцінка сильних та слабких сторін підприємства.

Розділ ІІІ. Збір , систематизація та узагальнення практичних матеріалів згідно завдання на перед дипломну практику відповідно до теми дипломної роботи.

3.1. Аналіз витрат та вплив ризиків на управління витратами готелю «Леополіс».

3.2. Моделювання ризиків в діяльності готелю «Леополіс» як засіб мінімізації витрат

Висновки.

Список використаних джерел

Додатки (зразки документів готельного підприємства)

Вступ

Основним напрямком діяльності ЗАТ «Європейський дім» готель «Леополіс» є надання готельних послуг.

Готель «Леополіс» знаходиться у Львові по вул. Театральній 16. Офіційне відкриття готелю відбулося 11 вересня 2007 року. Другий рік поспіль львівський готель "Леополіс" визнано найкращим в Україні. Минулого  року "Леополіс" переміг відразу у двох номінаціях "Ukraine’s Leading Hotel" та "Ukraine’s Leading Business Hotel" найпрестижнішого світового конкурсу World Travel Awards.Найвищу у світі туристичну нагороду львівському готелю вручили під час вісімнадцятої європейської академії, що пройшла у Туреччині, у готелі  Cornelia Diamond Golf Resort & Spa. Крім цього, саме цей львівський готель завоював право стати регіональною штаб-квартирою УЄФА під час підготовки та проведення Євро 2012.

За 5 років діяльності у готелі «Леополіс» побувало багато українських та зарубіжних гостей, в т.ч. визначних діячів культури, політики, науки тощо.

Прекрасним доповненням та продовженням готелю служать ресторани “Світлиця Лева” та “Пивниця Лева” які поєднують у собі затишну релаксуючу атмосферу та ефектний дизайн з неперевершеною сучасною Європейською та Українською кухнями.

Метою переддипломної практики є поглиблення, узагальнення та удосконалення знань, вмінь та навичок за спеціальністю Менеджмент організації, перевірка можливості самостійної практичної діяльності майбутнього фахівця в умовах конкретного виробнитва, опрацювання прийомів і методів виконання організаційних, розпорядчих і аналітичних функцій (робіт) у структурних підрозділах, збір фактичних і цифрових даних для виконання дипломної роботи.

Завданнями переддипломної практики є ознайомлення з підприємством, вивчення напрямків діяльності підприємства, організації установи, їх завдань та функцій, закріплення на переддипломній практиці теоретичних знань отриманих під час вивчення спеціальних дисциплін, відпрацювання на посадах, що заміщаються фахівцями відповідно до їх спеціальності, технології виконання основних і найбільш масових видів управлінських робіт, виробничих процесів та збір необхідних матеріалів, їх аналіз та систематизація для виконання дипломної роботи.

Розділ і Економіко – організаційна характеристика бази практики

1.1. Загальне ознайомлення з підприємством-базою практики. Вивчення системи охорони праці та проходження інструктажу.

Готель «Леополіс» оснащений великою кількістю різного обладнання і майна. У ньому працює значна кількість обслуговуючого персоналу, відбувається постійна зміна проживаючих. Саме тому питання охорони праці та техніки безпеки в готелі приділяється велика увага.

Загальне керівництво роботою з охорони й безпеки праці в готелі «Леополіс» здійснює директор. Він зобов’язаний забезпечити виконання вимог законів про працю, правил і норм з охорони праці, державних стандартів, а також виконання зобов’язань, передбачених колективним договором.

Директор готелю «Леополіс» наказом призначає відповідального за безпеку праці, формує склад служби охорони праці, призначає відповідальних за стан охорони праці в кожному підрозділ та відповідальних за навчання персоналу готельного комплексу і перевірку знань з охорони праці.

Працівник даного готелю зобов’язаний дотримуватися норм, правил. Інструкцій з охорони праці, вміти правильно застосовувати колективні й індивідуальні засоби захисту, негайно повідомляти своєму безпосередньому керівникові про будь-який нещасний випадок, а також про ситуації, що створюють загрозу життю і здоров’ю людей.

Працівники готелю допускається до роботи лише після проходження інструктажу з техніки безпеки. Видами інструктажу є вступний, первинний, повторний, позаплановий та поточний.

Ознайомлення з різновидом послуг готелю.

Номерний фонд готелю представляють 43 ексклюзивних номерів, 2 номери «люкс» і люкс «Король Данило» (табл. 1.1.1). Дизайнерські меблі, вишукані предмети інтер’єру, ванні кімнати, оздоблені натуральним каменем. Все це було розроблено для задоволення потреб ділових людей, а також закоханих пар, куди вони мають змогу втекти від буденності у вишукану та надихаючу атмосферу. Кожна кімната у готелі має велике двоспальне ліжко (King Size) з вишуканою натуральною білизною.

Таблиця 1.1.1

Номерний фонд готелю «Леополіс»

№ п/п

Показники

Кількість номерів

1.

Покращенні номери

18

2.

Півлюкси

22

3.

Люкси

2

4.

Люкс «Король Данило»

1

Разом:

43

Всі кімнати готелю обладнані клімат-контролем, електронним сейфом, безкоштовним без провідниковим Інтернетом, супутниковим телебаченням, бізнес кутком, міні-баром, звуконепроникними вікнами, світлонепроникним шторами, розкішними подушками та одіялом, ванним халатом і тапочками, феном, ванними аксесуарами, збільшуючим дзеркалом та іншими складовими для затишного і хорошого відпочинку.

Готель пропонує наступний спектр додаткових послуг: туристичні послуги, унікальна система безпеки, супутникове телебачення, безпровідний доступ в Інтернет, банкетний зал, обладнаний аудіо - та відеоапаратурою, факс/ксерокопія, обслуговування номеру, сніданок в номер, піднесення багажу у номер, прокат автомобілів, безкоштовна стоянка, ліфт, послуги для інвалідів і астматиків, прання, хімчистка, депозитний сейф, камера зберігання, VIP - трансфер , послуга няні, також до послуг клієнтів готелю є бібліотека з бездоганним цілодобовим сервісом для приватних зустрічей та подій.

В кінці року керівництво «Леополіс» планує збільшити номерний фонд готелю до 74 номерів. Готель планує відкрити розважальні зони - СПА-центр, фітнес-зал, два конференц-зали, ресторан і коктейль-бар.

При такому асортименті послуг велику роль відіграє збереження якості та управління якістю цих запропонованих видів додаткових і основних пропозицій, послуг. Під управлінням якістю розуміють постійний, планомірний процес впливу на всіх рівнях на фактори і умови, які забезпечують утворення послуг оптимальної якості і повноцінне її використання.

Політика готельного підприємства в галузі якості може бути сформована відповідно до напряму діяльності чи довгострокової цілі і може передбачати: поліпшення економічного становища готелю, розширення чи завоювання нових ринків збуту, досягнення рівня якості послуг, який перевищує рівень провідних готелів, орієнтація на задоволення потреб певних сегментів споживачів чи відповідних регіонів, освоєння послуг, функціональні можливості яких реалізуються на нових принципах, поліпшення важливих показників якості послуг, зниження рівня дефектів у роботі, розвиток додаткових послуг, поліпшення якості обслуговування.

Для готельних підприємств у межах системи якості повинна розроблятись, створюватись, документально оформлятись, впроваджуватись та підтримуватись у робочому стані система якості, у межах якої повинні бути розроблені методики щодо встановлення вимог для здійснення всіх пов'язаних з наданням послуги процесів (маркетинг, розробка та впровадження, надання послуги), які функціонують у межах петлі якості.

Система управління якістю на прикладі готелю»Леополіс» включає:

1. Завдання керівництва (політика в галузі якості, організація).

2. Система документації і планування.

3. Документація вимог і їх планування.

4.Якість під час розробки (планування, компетентність документація, перевірка, результат, зміни).

5. Якість під час закупок (документація, контроль).

6. Визначення послуг і можливостей їх контролю.

7. Якість під час надання (планування, інструкції, кваліфікація, контроль).

8. Перевірка якості (вхідні перевірки, між операційний контроль, залишковий контроль, документація випробувань).

9. Якість при зберіганні, переміщенні тощо.

10. Документування якості.

11. Внутрішній фірмовий контроль за системою підтримки якості.

12. Навчання персоналу.

13. Пристосування статистичних методів.

14. Аналіз якості й системи прийнятих заходів.