Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСП МК-2.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
382.98 Кб
Скачать

Кваліфікаційне завдання №5

а) Тестові завдання

1.Доповніть словом. Позитивне узгодження швидкості (Positive Justification)

Узгодження швидкості передавання символів цифрового сигналу електрозв'язку, здійснюване введенням у вхідний цифровий сигнал електрозв'язку узгоджених . . . інтервалів, які використовуються або для передавання символів вхідного цифрового сигналу, або для передавання узгоджених (баластових) символів цифрового сигналу залежно від співвідношення між необхідною швидкістю й швидкістю передавання символів вхідного цифрового сигналу.

2.Зазначте правильний варіант. Який інтерфейсний сигнал певної швидкості передавання (Мбіт/с) можна завантажити в контейнер с-4:

а) 1,5 б) 34 в) 8 г) 2 д)140

3.Дайте однозначну відповідь. Який період повторення має віртуальний контейнер верхнього рангу VC-3?

4.Зазначте правильний варіант. Виразу який формалізує створення субблоків (TU-n).

1. TU-n = TU-POH + VC-n n=1,2,3

2. TU-n = TU-PTR + VC-n n=1,2,3

3. TU-n = TU-PTR + C-n n=1,2,3

5.Чи можна погодитись з таким твердженням? При віртуальному зчеплені кожний з Х віртуальних контейнерів, у яких розміщується навантаження зчеплення, має стандартний трактовий заголовок і передається по мережі незалежно.

так ні

б) Ситуаційний тест

Вам, як співробітнику відділу систем передавання науково-дослідного інституту зв’язку необхідно дослідити принципи групоутворення в обладнані систем передавання синхронної цифрової ієрархії згідно ETSI на прикладі спостереження усіх етапів перетворення для заданого № субблоку TU-12. Значення № для вашого варіанту дорівнює №=39. Необхідно визначити наступні параметри досліджень:

1.Привести структурну схему групоутворення СЦІ (ETSI) з рахуванням що весь STM-1 завантажується первинними цифровими потоками ПЦІ 2048 кбіт/c.

2.Скласти схему мультиплексування для заданого № tu-12 в tug-2 tug-3 vc-4 з позначкою місцезнаходження заданого субблоку на кожному етапі перетворення.

3.Визначити адресацію заданого № TU-12 згідно ETSI у циклі VC-4, тобто знайти:

K – номер TUG-3, L – номер TUG-2, M - номер TU- 12.

Кваліфікаційне завдання №6

а) Тестові завдання

1.Доповніть словом. Перевірка на . . . перемежованих бітів (Bit Interleaved Parity-n), BIP-n Метод, застосовуваний у технології СЦІ для формування коду з виявленням помилок.

Відповідно до методу BIP-n блоки даних розбиваються на групи по «n» бітів, і проводиться перевірка на парність суми значень перших бітів всіх груп, других і т.д.

2.Зазначте правильний варіант. Який інтерфейсний сигнал певної швидкості передавання (Мбіт/с) можна завантажити в контейнер с-11:

а) 140 б) 45 в) 6 г) 2 д) 1,5

3. Дайте однозначну відповідь. Який період повторення має віртуальний контейнер верхнього рангу VC-4?

4.Зазначте правильний варіант. Субблоки TU-1 використовують надцикл тривалістю:

1) 4×25мкс 2) 4×75мкс 3) 4×125мкс

5.Чи можна погодитись з таким твердженням? При віртуальному зчеплені навантаження розділяється і передається по окремих трактах VC-n. Потім воно знову поєднується в проміжному пункті.

так ні

б) Ситуаційний тест

Вам, як співробітнику відділу систем передавання науково-дослідного інституту зв’язку необхідно дослідити принципи групоутворення в обладнані систем передавання синхронної цифрової ієрархії згідно ETSI на прикладі спостереження усіх етапів перетворення для заданого № субблоку TU-12. Значення № для вашого варіанту дорівнює №=19. Необхідно визначити наступні параметри досліджень:

1.Привести структурну схему групоутворення СЦІ (ETSI) з урахуванням що весь STM-1 завантажується первинними цифровими потоками ПЦІ 2048 кбіт/c.

2.Скласти схему мультиплексування для заданого № TU-12 в TUG-2 TUG-3 VC-4 з позначкою місцезнаходження заданого субблоку на кожному етапі перетворення.

3.Визначити адресацію заданого № TU-12 згідно ETSI (ITU) у циклі VC-4 ,тобто знайти:

K – номер TUG-3,

L – номер TUG-2,

M - номер TU- 12.