Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПСП МК-2.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
382.98 Кб
Скачать

Кваліфікаційне завдання №7

а) Тестові завдання

1.Доповніть словом. Розміщення СЦІ (Mapping) Процедура розміщення сигналів навантаження в контейнерах С- n. За допомогою цієї процедури компонентні потоки узгоджуються по . . . з контейнерами С- n і фактично розміщаються на певних позиціях циклів VC-n

2.Зазначте правильний варіант. Який інтерфейсний сигнал певної швидкості передавання (Мбіт/с) можна завантажити в контейнер С-12:

а) 140 б) 45 в) 6 г) 2 д) 1,5

3. Дайте однозначну відповідь. Кім безпосередньо переноситься віртуальний контейнер верхнього рангу VC-3?

4. Зазначте правильний варіант. Субблоки TU-2 використовують надцикл тривалістю:

1) 4×12,5мкс 2) 4×125мкс 3) 4×1250мкс

5.Чи можна погодитись з таким твердженням? На ділянках мережі де встановлене більш старе обладнання необхідно використовувати віртуальне зчеплення.

так ні

б) Ситуаційний тест

Вам, як співробітнику відділу систем передавання науково-дослідного інституту зв’язку необхідно дослідити принципи групоутворення в обладнані систем передавання синхронної цифрової ієрархії згідно ETSI на прикладі спостереження усіх етапів перетворення для заданого № субблоку TU-12. Значення № для вашого варіанту дорівнює №=57. Необхідно визначити наступні параметри досліджень:

1.Привести структурну схему групоутворення СЦІ (ETSI) з урахуванням що весь STM-1 завантажується первинними цифровими потоками ПЦІ 2048 кбіт/c.

2.Скласти схему мультиплексування для заданого № TU-12 в TUG-2 TUG-3 VC-4 з позначкою місцезнаходження заданого субблоку на кожному етапі перетворення.

3.Визначити адресацію заданого № TU-12 згідно ETSI (ITU) у циклі VC-4 ,тобто знайти:

K – номер TUG-3,

L – номер TUG-2,

M - номер TU- 12.

Кваліфікаційне завдання №8

а) Тестові завдання

1.Доповніть словом. Секційний заголовок (Section Overhead), SOH. Частина циклу STM-N, що містить інформацію, необхідну для цілей . . . транспортної системи на рівні секцій.

2.Зазначте правильний варіант. Який інтерфейсний сигнал певної швидкості передавання (Мбіт/с) можна завантажити в контейнер С-2:

а) 140 б) 45 в) 6 г) 2 д) 1,5

3. Дайте однозначну відповідь. Кім безпосередньо переноситься віртуальний контейнер верхнього рангу VC-4?

4.Зазначте правильний варіант. Група субблоків TUG-2 може бути утворена з блоків:

1) 1×TU-2 2) 2×TU-2 3) 3×TU-2

5.Чи можна погодитись з таким твердженням? В СЦІ використовують побітовий і каскадний методи мультиплексування.

так ні

б) Ситуаційний тест

Вам, як співробітнику відділу систем передавання науково-дослідного інституту зв’язку необхідно дослідити принципи групоутворення в обладнані систем передавання синхронної цифрової ієрархії згідно ETSI на прикладі спостереження усіх етапів перетворення для заданого № субблоку TU-12. Значення № для вашого варіанту дорівнює №=37. Необхідно визначити наступні параметри досліджень:

1.Привести структурну схему групоутворення сці (etsi) з урахуванням що весь stm-1 завантажується первинними цифровими потоками пці 2048 кбіт/c.

2.Скласти схему мультиплексування для заданого № tu-12 в tug-2 tug-3 vc-4 з позначкою місцезнаходження заданого субблоку на кожному етапі перетворення.

3.Визначити адресацію заданого № tu-12 згідно etsi (itu) у циклі vc-4 ,тобто знайти:

K – номер TUG-3,

L – номер TUG-2,

M - номер TU- 12.