Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Biznes_-_plan_22.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
673.79 Кб
Скачать

6

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………...….4

РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ СКЛАДАННЯ БІЗНЕС - ПЛАНУ НА

ПІДПРИЄМСТВІ

1.1 Сутнісна характеристика, функції та цілі розробки бізнес-плану………….....6

1.2 Загальна методологія розробки та типи бізнес-планів………………………11

1.3 Зміст і структура бізнес-плану……………………………………………...…18

РОЗДІЛ 2 практичні аспекти процесу складання

бізнес-плану на ТОВ “Золотоніський лікеро-горілчаний завод “златогор”

2.1 Організаційно-економічна характеристика підприємства…..………...…..…25

2.2 Оцінка фінансово-економічного стану підприємства………………….….…29

Розділ 3 проблеми бізнес-планування та шляхи удосконалення економічного механізму розробки бізнес-плану для підприємства

3.1 Проблеми економічного механізму розробки бізнес-плану на сучасному етапі та шляхи їх вирішення………………………………………………….........41

3.2 Пріоритети та перспективи покращення фінансового стану

підприємства..............................................................................................................44

ВИСНОВКИ………………………………………………………………..………...48

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ…………………………………...…. 50

ДОДАТКИ

ВСТУП

За останні роки в економіці і фінансовій системі України відбулися радикальні зміни, обумовлені досягненням Україною політичної та економічної незалежності і переходом до розбудови соціально орієнтованої ринкової економіки. Стратегія розвитку підприємства повинна відповідати вимогам ринкової економіки і реагувати на всі процеси в державі. У зв’язку з цим на підприємствах України виникла проблема стратегічного бізнес-планування.

Бізнес-план є одним із складових документів, які визначають стратегію розвитку фірми, докладно розробляє економічний та фінансовий аспекти її функціонування, дає техніко-економічне обґрунтування конкретних заходів щодо покрашення результатів діяльності. Реалізація стратегії ґрунтується на широких інвестиційних програмах, що є складниками цілої системи взаємопов'язаних технічних, організаційних та економічних змін за визначений проміжок часу.

Питанням складання бізнес-планів присвячено багато робіт зарубіжних та вітчизняних учених-економістів: К. Кіпермана, Н. Крилової, І.В. Ліпсіса, Г.Д. Львовського, В.Д. Маркової, М. Муллей, О.І. Пальчик, Г. Пітерса, А.Р. Полякова, Р. Уотермена, В. Руцького, М. П. Грузинова, М.У. Круглова, Т.І. Поддєрьогіна, О.Д. Василика, В.М Опаріна, Г.М.Тарасюка, В. Величка, В.Р. Кучеренка, С.Ф. Покропивного та інших.

Вивчення питання бізнес-планування в Україні на сьогоднішній день є дуже актуальним і важливими. Уміння розробляти стратегічні плани і бізнес-плани в умовах реформування української економіки в ринкову стає вкрай актуальним у силу наступних причин:

  • з'явилося нове покоління підприємців, що не має досвіду планування і керівництва комерційними структурами, і тому погано представляє коло проблем, що їх очікують;

  • розраховуючи на одержання інвестицій, потрібно вміти розробити й обґрунтувати бізнес-план, довести інвесторам, що гроші вкладаються в надійне, ефективне підприємство;

  • аналізуючи ефективність інвестиційних проектів, необхідно врахувати усі фактори, що визначають ризики: фінансово-економічні, соціальні та екологічні.

Об’єктом дослідження виступає сучасна система бізнес-планування.

Предметом даного дослідження є засоби використання бізнес-планування в українських компаніях для прийняття інвестиційних рішень в умовах економічної кризи.

Об'єктом дослідження практичної частини даної роботи виступає

ВАТ Золотоніський лікеро-горілчаний завод «Златогор», що займається виробництвом та реалізацією власної лікеро-горічаної продукції.

Метою дослідження даної курсової роботи є теоретичне обґрунтування навичок планування підприємницької діяльності та бізнес-планування, розкриття діючої практики складання бізнес-плану, а також пошук шляхів удосконалення цієї роботи на підставі систематизації існуючих пропозицій із приводу цього питання.

Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі завдання:

  • з’ясувати сутність, цілі, логіку й методологію розробки бізнес-плану;

  • детально охарактеризувати структуру і зміст бізнес-плану;

  • довести доцільність і обов’язковість використання бізнес-планів як надійного фінансово-економічного інструменту розвитку й підвищення ефективності всіх сфер сучасного бізнесу;

  • розглянути проблеми бізнес-планування в перехідній економіці України та обґрунтувати напрями та шляхи їх удосконалення.

Дослідженню питання бізнес – планування приділяється значна увага в навчальних виданнях і публікаціях по плануванню, стратегічному плануванню, економіці підприємства, стратегічному менеджменту та управлінню, аналізу господарської діяльності, а також в міністерствах фінансів, що знайшло своє відображення в положеннях, постановах та інструкціях із вказівкою номера і датою реєстрації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]