Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SONTR_Up_poved_personaly.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
62.75 Кб
Скачать

Завдання 23

На фірмі “Експо”, яка має сильну корпоративну культуру, поряд з домінантною з’явилася контркультура. Обґрунтуйте, коли таке явище є позитивним, а коли – негативним. Чому?

Завдання 24

Коли І. Гавриленко став директором місцевого центру відпочинку, він зрозумів, що необхідно здійснити дуже багато змін, перш ніж цей центр перетвориться взірцевим. Центр має фонди для закупки нового обладнання і розширення програмного забезпечення. Залишалося знайти персонал, який би був зацікавлений у здійсненні нових ініціатив. На жаль, перші ж спроби директора покращити роботу наштовхнулися на жорстку протидію змінам. Найчастіше можна було почути таке: “Для чого нам всі ці додаткові новації? Справи і так ідуть відмінно!” Яким чином Гавриленко може використати стратегії подолання протидії, щоб запустити процес змін?

Оцінювання есе здійснюється за системою критеріїв:

Критерій

Максимальна кількість балів

Денна форма навчання

Вечірня форма навчання

Заочна форма навчання

Володіння теоретичним матеріалом

2

2

4

Обґрунтованість позиції

2

2

4

Наявність власної думки

4

4

8

Альтернативність вирішення проблеми

2

2

4

Всього

10

10

20

Виконання завдання дослідницько-пошукового характеру та презентація результатів

Студенти самостійно обирають завдання дослідницько-пошукового характеру, під час виконання якого вони мають дати відповіді на поставлені запитання, демонструючи володіння теоретичним матеріалом. Результати дослідження бажано представити у наочній формі - використання схем, таблиць графіків. Обсяг роботи не повинен перевищувати 5 сторінок.

Критерій

Максимальна кількість балів

Денна форма навчання

Вечірня форма навчання

Заочна форма навчання

Володіння теоретичним матеріалом

2

2

4

Наочність результатів

2

2

4

Оригінальність

4

4

8

Завершеність роботи

2

2

4

Всього

10

10

20

Завдання дослідницько-пошукового характеру:

Завдання 1

Запропонувати метод і за даними конкретного прикладу визначити наявність справедливості чи несправедливості системи винагороди в організації.

Завдання 2

Дати характеристику і оцінити потенціал мотивації конкретного виду роботи за вашою спеціалізацією на основі моделі характеристик роботи Хекмана – Олдхема; запропонувати заходи щодо перепланування роботи (підвищення потенціалу мотивації).

Завдання 3

Навести практичні приклади (не менше 5), пов’язані з організаційною поведінкою, які б демонстрували вплив різноманітних ефектів (помилок) на сприйняття.

Завдання 4

Дослідити національну культуру за параметрами, використаними Хофштеде для дослідження міжкультурних відмінностей; визначити місце України у результатах досліджень цього вченого.

Завдання 5

Дослідити особливості мотивації в Україні на основі визначення ролі релігії, відношення до невизначеності і дистанції влади. Навести приклади.

Завдання 6

Наведіть практичні приклади бар’єрів комунікації (шумів) і запропонуйте заходи по їх усуненню.

Завдання 7

Сформулюйте будь-яку можливу організаційну проблему і запропонуйте обґрунтування вибору того чи іншого методу прийняття рішення відповідно до схеми В.Врума, Ф Йеттона.

Завдання 8

Розробити організаційну культуру уявної фірми за складовими, додатково обирається назва фірми і сфера її економічної діяльності.

Завдання 9

Проаналізуйте наукову літературу (не менше 10) з організаційної поведінки і проранжуйте необхідні лідерам якості і риси відповідно до частоти згадування про них авторами з обов’язковим посиланням на літературні джерела. Чи погоджуєтесь ви з результатами дослідження? Зробіть власне ранжування, яке обґрунтуйте практичними прикладами.

Критичний аналіз понятійного апарату за тематикою дисципліни

Студент обирає для аналізу одне поняття (наприклад, влада, лідерство, поведінка тощо). Далі проводить пошук не менше 5-ти варіантів його визначення і дає критичну їх оцінку (з чим можна погодитися і чому?; з чим не можна погодитися і чому?).

Критерій

Максимальна кількість балів

Денна форма навчання

Вечірня форма навчання

Заочна форма навчання

Володіння теоретичним матеріалом

2

2

4

Наявність власної думки

4

4

8

Обґрунтованість оцінок

4

4

8

Всього

10

10

20

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]