Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНДИВІДУАЛЬНА САМОСТІЙНА РОБОТА.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
148.72 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ ТАВРІЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРОТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЗВІТ

про виконання

індивідуального навчально-дослідного завдання

з дисципліни “ Основи гідробіології”

Тема «Історія розвитку гідробіології»

Виконала ст. Савкіна А. 32 Ек гр. 3 курсу

спеціальності " Екологія та охорона навколишнього середовища"

Мелітополь 2012

Звіт про виконання індивідуального навчально-дослідного завдання з дисципліни „ Основи гідробіології”

студента ______________________________________________________

Тема «Історія розвитку гідробіології»

Мелітополь: ТДАТУ, 2012

Анотація звіту: В цій роботі були розглянуті різноманітні питання щодо обраної теми. Були опрацьовані і зроблені визначення таких понять : гідрологія, гідросфера, гідро біонти, водорості, «цвітіння» води, лімнологія, планктон . Автор дав визначення ролі поетапного розвитку гідробіології як науки, ознайомив з деякими вченими, які своїми працями вдосконалювали гідробіологію як дисципліну. Також було охарактеризовано основні методи дослідження, основні прилади за допомогою яких робились виміри. Автором були зроблені певні висновки по обраній темі.

Рецензент: ст. __________ гр. _______ курсу

(прізвище та ініціали)

2

Викладач на початку вивчення курсу доводить до відома студентів прийняті для даної дисципліни види ІНДЗ та їх тематику. Усі студенти в обов'язковому порядку мають обрати одну з запропонованих тем і самостійно виконати ІНДЗ. Студент може запропонувати власну тему ІНДЗ і узгодити її з викладачем.

Орієнтовна структура індз

  • зміст (з зазначенням сторінок розділів та підрозділів);

  • вступ (зазначається тема, мета та завдання роботи і основні її положення);

  • теоретичне обґрунтування (виклад базових положень, законів, принципів, алгоритмів на основі яких виконується теоретичне чи практичне завдання);

  • методи (при виконанні практичних, розрахункових, моделюючих робіт) -вказуються і коротко характеризуються методи роботи;

  • основні результати роботи подаються результати, схеми, таблиці, малюнки, моделі, описи, систематизована реферативна інформація та її аналіз);

  • загальні висновки (структуризовані за підрозділами);

  • список використаної літератури (оформлений відповідно до вимог);

  • рецензія (одного із студентів академгрупи).

Оформлення індз (орієнтовні вимоги)

Індивідуальна робота подається викладачу ретельно відредагованою і чітко віддукованою на папері формату А4:

  • шрифт — Times New Roman;

  • розмір шрифту — 14 кегель;

  • інтервал між рядками — одинарний;

  • абзац — 5мм, поля: праве, ліве, верхнє — 15 мм, нижнє — 17 мм;

  • нумерація сторінок — по центру нижнього поля;

  • формули друкуються по центру сторінки, нумерація по правому полю, основний розмір шрифту — 14 кегель.

Максимальний обсяг ІНДЗ— до 10 - 15 сторінок разом з таблицями, графічним матеріалом, додатками та списком використаної літератури. Зразок оформлення титульного аркуша звіту про виконане ШДЗ наведено у Додатку.

Порядок подання та захист індз

  1. Звіт про виконання ІНДЗ подається у вигляді скріпленого (зшитого) зошита (реферату) з титульною сторінкою стандартного зразка і внутрішнім наповненням із зазначенням всіх позицій змісту завдання.

  2. ШДЗ подається викладачу, який читає лекційний курс з даної дисципліни та виставляє підсумкову оцінку за заліковий кредит, не пізніше ніж за тиждень до проведення другого ПМК з дисципліни.

  1. Оцінка за ІНДЗ виставляється на заключному занятті (практичному, семінарському, колоквіумі і т.п.) з курсу на основі попереднього ознайомлення викладача зі змістом ІНДЗ. Можливий захист завдання шляхом усного звіту студента про виконану роботу (до 5 хв.).

  2. Оцінка за ІНДЗ є обов'язковим компонентом залікового кредиту і враховується при підрахунку підсумкової оцінки з навчального курсу.

  3. Якщо при перевірці в ІНДЗ не виявлено суттєвих фахових помилок, оформлення її відповідає вимогам кафедри, то така робота може бути прийнята без захисту з оцінкою „відмінно".

ВІДМІННО - ставиться: при виконанні ІНДЗ у повному обсязі, таблична та графічна частина не мають помилок; відповіді на запитання вичерпні й аргументовані; оформлення відповідає вимогам кафедри.

ДОБРЕ - ставиться якщо: ІНДЗ виконано в повному обсязі і вона не має помилок, які потребують її переробки; відповіді на запитання даються по суті, але не в деталях.

ЗАДОВІЛЬНО - ставиться, якщо ІНДЗ виконана не в повному обсязі; мають місце помилки; оформлення не відповідає вимогам; відповіді на запитання даються не в повному обсязі.

НЕЗАДОВІЛЬНО - виставляється якщо: ІНДЗ виконана не в повному обсязі; мають місце суттєві помилки, які тягнуть за собою переробку; оформлення не відповідає вимогам; на запитання студента дає невірні відповіді.

Зразок