Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Т2 Контрольно-ревізійний процес .doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
97.79 Кб
Скачать

Розділ III "Виявлено інших порушень фінансової дисципліни"

У цьому розділі (рядок 300) показуються виявлені ревізіями і перевірками:

  • суми завищення кредиторської (депонентської) заборгованості за розрахунками з фізичними та юридичними особами внаслідок зайвого нарахування сум заробітної плати, інших соціальних виплат, за недоотримані товари, роботи, послуги тощо (рядок ЗОЇ);

  • суми заниження в обліку вартості необоротних (нематеріальні активи, незавершене будівництво, основні засоби тощо) та оборотних (запаси, дебіторська заборгованість, грошові кошти тощо) активів внаслідок порушень порядку ведення бухгалтерського обліку, безпідставного неоприбуткування, неврахування зростання їх вартості від обов'язкових дооцінок, індексацій, невідображення/заниження в обліку сум дебіторської заборгованості тощо (рядок 302);

  • невідображення/заниження в обліку та/або безпідставне списання сум боргових зобов'язань (кредиторської заборгованості) (рядок 303);

  • суми зайво одержаних установами і організаціями бюджетних коштів через завищення асигнувань, у тому числі у зв'язку з завищенням і неправильним обрахуванням штатів, контингенту, інших кількісних показників, а також застосуванням при складанні кошторису доходів і видатків норм витрат з порушенням чинного законодавства (рядок 304);

  • суми фактичних витрат, відображені в бухгалтерському обліку бюджетних установ і організацій, здійснені понад встановлені на відповідний період ліміти та затверджені кошториси доходів і видатків, виявлені комплексом ревізійних дій (перевіркою первинних документів та реєстрів бухгалтерського обліку тощо) (рядок 305);

  • зарахування коштів, належних бюджету одного рівня, до бюджету іншого рівня (306);

  • лишки грошових коштів і матеріальних цінностей та нематеріальних акт­ивів, підтверджені оформленими у встановленому порядку матеріалами інвентаризацій (рядок 307). Суми рядків 301, 302, 303, 304, 305, 306 та 307 дорівнюють показнику рядка 300.

Розділ IV "Вжиті заходи за наслідками ревізій та перевірок"

У цей розділ входять дані про вжиті заходи для усунення виявлених порушень фінансової дисципліни як в ході проведення ревізій та перевірок на підприємствах, в установах і організаціях, так і після їх завершення за вимогами органів ДКРС. Такі дані повинні бути документально підтверджені.

У рядку 400 зазначаються надходження фінансових ресурсів, що відображені в рядку 101 звіту.

У рядках 401, 402, 403, які відповідають фінансовим порушенням, відображеним відповідно в рядках 102, 103, 104, конкретизуються надходження відображені в рядку 400, а саме: до бюджетів усіх рівнів, у дохід бюджетних установ і організацій, в дохід підприємств.

У рядку 500 показуються суми, які фактично внесені, перераховані та поновлені на відшкодування фінансових порушень, що призвели до збитків і відображені у рядку 201 звіту.

У рядку 501 відображається сума фінансових і матеріальних ресурсів, відшкодована за рахунок винних осіб.

У рядку 510 зазначається обсяг відшкодування і поновлення незаконних витрат грошових коштів і матеріальних цінностей, відображених у рядку 211, з яких у рядку 511 показується загальна сума бюджетних коштів, у рядку 512 -коштів державного бюджету.

У рядку 520 відображається обсяг відшкодування і поновлення нецільових витрат бюджетних коштів, відображених у рядку 221, з яких у рядку 521 відображається сума коштів державного бюджету.

У рядку 530 показується обсяг відшкодування недостач (розкрадань) щодо облікових цін, відображених у рядку 231, з яких у рядку 521 відображаються дані бюджетних установ і організацій.

Сума рядків 510, 520 та 530 дорівнює показнику рядка 500.

У рядку 600 відображається загальний обсяг усунення інших порушень фінан­сової дисципліни, що складається з:

  • розміру поновлених в обліку зайво нарахованих, але не сплачених сум за­робітної плати, інших соціальних виплат, за невиконані роботи, неотриманні послуги тощо (рядок 601);

  • суми заниження в обліку вартості активів, що відновлені в бухгалтерському обліку (рядок 602);

  • суми поновлених в обліку боргових зобов'язань (рядок 603);

  • суми зарахованих у поточне фінансування зайво одержаних бюджетних коштів (рядок 604);

  • суми внесених до кошторисів доходів і видатків змін відповідно до встановленого порядку (рядок 605);

  • суми перерахованих/зарахованих до відповідних бюджетів коштів (рядок 606);

  • суми лишків грошових коштів і вартості матеріальних цінностей, оприбуткованих у бухгалтерському обліку (рядок 607).

У рядку 700 показується кількість справ, переданих (направлених) на роз­гляд органам прокуратури, СБУ, МВС для вжиття відповідних заходів згідно з чинним законодавством.

У рядку 710 показується кількість складених протоколів про адміністративні правопорушення, а у рядку 711 із загальної їх кількості – за нецільове використання бюджетних коштів (стаття 164-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

У рядках 720 та 722 відображається кількість притягнутих до адміністративної відповідальності осіб та сума застосованих адмініс­тративних санкцій, у рядку 721 – кількість осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності відповідно до статті 164-12 КУпАП, а в рядку 730 – фактично внесена порушниками сума адміністративних штрафів.

У рядку 740 зазначається кількість прийнятих за результатами розгляду ревізійних матеріалів рішень, постанов, наказів міністерств, інших органів централь­ної та місцевої виконавчої влади, органів самоврядування, підпри­ємств, установ і організацій. У рядках 750 та 751 відображаються відповідно кількість посадових осіб, притягнутих за результатами розгляду ревізійних матеріалів до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, включаючи осіб, яких звільнено із займаних посад.

Звіт про контрольно-ревізійну роботу підписується керівником контрольно-ревізійного підрозділу, а в разі його відсутності – особою, яка його заміщує. Особа, що підписала звіт, відповідає за достовірність внесених до нього даних.