Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
завдання КР ФЗН 2011 (КК).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
740.86 Кб
Скачать

Список рекомендованої літератури за варіантом № 40:

«1, 6, 8, 9, 16, 22, 23, 27, 31, 30, 34, 45, 51-55, 80, 81, 84, 100, 107, 107, 108, 126, 172, 173. 176, 225, 228, 234, 246, 247, 254, 308, 316 та ін.»

Варіант № 41

1. Практичне завдання. На документі (наприклад, договір, товарно-транспортна накладна, платіжна відомість, платіжне доручення, лікарняний лист, касовий чек, квиток на проїзд тощо) виконати різними способами не менше 2-х підробок. Оглянути документ, описати його у фрагменті протоколу огляду, а також сфотографувати методом масштабної зйомки. Додати негатив або, якщо знімок виготовлений цифровою камерою, надати зображення на дискеті чи будь-якому іншому (магнітному) носії інформації.

Оглянутий документ упакувати відповідно до процесуальних вимог, долучити до роботи та надати для перевірки.

2. Задача. 29 квітня 2007 року до Бабушкінського РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровській області близько 12 години звернулася гр. Тимошенко Н.С. із заявою про те, що відносно неї було учинено розбійницький напад із проникненням до житлового приміщення.

Під час допиту Тимошенко Н.С. показала, що проживає вона по вул. Героїв Сталінграда 268/47 у м. Дніпропетровську. Приблизно о 9 годині ранку у двері її квартири подзвонили. Подивившись у дверний глазок, на сходах вона побачила працівника міліції. Коли вона відчинила двері, працівник правоохоронних органів представився дільничним інспектором міліції Бабушкінського РВ – старшим лейтенантом Хоменко Д.В. Дільничний пояснив, що цієї ночі у її сусідів було вчинено крадіжку. Внаслідок того, що дільничному конче необхідно було допитати Тимошенко Н.С. з приводу учиненого злочину, вона запросила його до себе у помешкання. Однак, як тільки вона повернулася до нього спиною, відразу же відчула удар по потилиці. Удар був настільки сильний, що вона відразу же втратила свідомість.

Того ж дня близько 11 години Тимошенко Н.С. була знайдена сусідами у непритомному стані, які надали їй необхідну невідкладну медичну допомогу. Під час зовнішнього огляду приміщення, Тимошенко Н.С. виявила відсутність старовинних ікон, телевізора „Panasonic”, відеомагнітофона „Samsung”, цифрової камери „Soni”, ноутбуку „Asus”, низку золотих виробів та грошей на загальну суму 5 тис. доларів США. Такими діями потерпілій було заподіяно значної матеріальної шкоди.

Тимошенко Н.С. також пояснила, що дільничного, який обслуговує територію на якій вона мешкає, вона не знає. Однак лжепрацівника міліції, який учинив на неї розбійницький напад, вона при зустрічі упізнати зможе.

Завдання: Проаналізувати вихідну інформацію і прийняти аргументоване рішення щодо порушення кримінальної справи. Висунути слідчі версії. Скласти розгорнутий письмовий план розслідування за даною фабулою. Розкрити особливості організаційно-підготовчих заходів і тактики проведення визначених у плані першочергових слідчих дій.

3. Теоретичне питання. Криміналістична характеристика злочинів у сфері господарської діяльності (відмивання «брудних» коштів, фіктивного підприємництва, ухилення від сплати податків). Особливості організації і тактики проведення слідчих дій при розслідуванні злочинів вказаної категорії.