Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації (Спеціалісти) 2012.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
488.45 Кб
Скачать

1. Загальні положення

Дипломна робота студентів Закарпатського державного університету є самостійним, оригінальним та закінченим науковим дослідженням у певній галузі науки, має внутрішню єдність, сукупність результатів, висновків, рекомендацій, що пропонуються для публічного захисту та свідчать про здатність студента розв’язати проблемні інноваційні, професійні та наукові завдання.

Підготовка дипломної роботи є завершальним етапом навчання на рівні спеціаліста і має за мету:

- систематизувати, закріпити, розширити теоретичні та практичні знання зі спеціальності та застосувати їх при вирішенні конкретних технічних, економічних, виробничих завданнях;

  • поглибити теоретичні і практичні знання з обраного напряму спеціалізації, виробити навики їх використання при вирішенні практичних завдань;

  • узагальнити отримані результати досліджень із внесенням певних пропозицій щодо удосконалення процесу обліку, аналізу та аудиту, а також можливості автоматизації даних процесів.

Дані методичні рекомендації надають студентові необхідну організаційно-методичну допомогу щодо раціональної та ефективної роботи над обраною темою дипломної роботи.

Дипломна робота виконується на матеріалах базового підприємства та галузевої специфіки, її результати та пропозиції про вдосконалення обліку, контролю, аналізу чи аудиту повинні містити практичне значення.

У процесі написання дипломної роботи студенти мобілізують та застосовують набуті під час навчання знання та вміння, цілеспрямовано поповнюють знання, пов'язані з поставленою проблемою, набувають навичок самостійного комплексного аналізу та синтезу інформації. В дипломній роботі необхідно стисло, логічно і аргументовано викладати зміст і результати досліджень. При написанні дипломної роботи потрібно обов'язково посилатись на авторів та джерела, з яких запозичені матеріали або окремі результати. Слід уникати бездоказових тверджень, тавтології, ускладненої термінології псевдо наукового характеру.

Дипломна робота виконується на основі поглибленого вивчення чинного законодавства України з питань діяльності організацій, спеціальної вітчизняної та зарубіжної літератури, передового досвіду з проблеми, яка вивчається, а також результатів проведених студентом власних досліджень.

Дипломна робота підписується студентом і керівником та подається на кафедру обліку, аудиту та фінансів у вигляді спеціально підготовленого рукопису або машинопису в твердому переплетенні у терміни, передбачені завданням (Додаток 3). Разом із закінченою дипломною роботою студентом подається зовнішня рецензія (від підприємства або від іншого ВНЗу), та внутрішня від наукового керівника.

За наявності позитивної зовнішньої рецензії, відзиву від підприємства – об’єкту дослідження про достовірність використаних в аналітичних розрахункових даних, дипломну роботу реєструють на кафедрі і передають на розгляд завідувачу кафедри, який має прийняти рішення про допуск студента до захисту дипломної роботи на засіданні ДЕК.

Виконана на належному рівні дипломна робота дає змогу зробити висновок про рівень підготовки спеціаліста з дисциплін: «Бухгалтерський облік», «Фінансовий облік 1», «Фінансовий облік 2», «Аудит», «Організація і методика аудиту», «Економічний аналіз», «Організація обліку», «Звітність підприємств», «Податковий облік» та інші.