Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовамарк.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
1.17 Mб
Скачать

4.2 Сегментація покупців, вибір і обґрунтування цільових сегментів.

Портрет споживача:

1) вік: продукція компанії орієнтована на населення будь-якої статі, починаючи від немовлят (Дитяче харчування) і закінчуючи літніми людьми (мінеральні води, різні каші, солодощі). Що ж стосується кави, то, звичайно, основні споживачі-молоді люди і населення середнього віку. Працююче населення і провідне активний спосіб життя;

2) стать: практично не впливає на споживання продукту. Можливо, останнім часом, у зв'язку з «дієтичним бумом» дівчата і жінки споживають меншу кількість продукту, але суттєвих коливань немає.

3) географічний ознака: звичайно, основу споживачів становить міське населення. У невеликих містах і селах немає необхідності у вживанні даного продукту.

4) по доходу: дозволити продукцію компанії може будь-яка людина середнього класу. Так як кава не є продуктом першої необхідності, отже, малозабезпечені люди не стануть його купувати, тому що можна замінити його більш дешевими продуктами.

Таблиця 4.3 Віковий склад споживачів

Вік

Частка,%

До 20

15

24-30

40

31-50

35

Після 50

10

Де живе споживач, не має практично ніякого впливу на рішення про покупку товару виробництва Нестле, продукти харчування, кава, товари для дітей та багато іншого купують люди, що живуть в умовах майже будь-якого клімату. Що ж стосується щільності населення, то населені пункти з більшою щільністю за визначенням є найбільш ємними сегментами. Чим більше місто, тим, як правило, вище частка середніх і високих, а також низьких і середніх доходів населення, що проживає в ньому. Крім того, у великих населених пунктах краще розвинена мережа ЗМІ і більше людей, які мають добру освіту, йдуть в ногу з часом і віддають перевагу використовувати сучасні товари - в тому числі, компанії Нестле.

Сегментація ринку споживачів

Далі йде опис висновків, зроблених за проведення дослідження. Оскільки в дослідженні брали участь люди, що належать до різних статево і соціальним групам, результати, отримані після опитування груп і вуличних співбесід, можна поширити на весь ринок.

Як показало дослідження, що головною якістю кави для більшості опитаних є смак і аромат:

Рис. 4.3 Головні якості кави для споживачів

Рис. 4.4 Частота застосування кави:

Характеристика переваг споживачів товару

При виборі кави споживачі найбільше уваги приділяють якості і смаку товару (90%). Другим за значенням критерієм є ціна, найменше покупці дивляться на рекламу, упаковку і знаменитість бренду.

Особливою популярністю користується кава в упаковці 3в1. Їх вважають за краще купувати 37% споживачів. На другому місці - скляна банка на 100г. (33%). 11 осіб з 30 воліють кави Nescafe Classic інших марок. Кава Tchibo вибирають 33% респондентів. 30% віддають перевагу кави Jacobs.

З проведеного аналізу видно, що найбільш переважним кава є кава високої якості і смаку, в упаковці середнього розміру.

Малу роль грає для споживачів реклама і знаменитість бренду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]