Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Rozrobka.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
5.42 Mб
Скачать

Передмова

Концепція мовної освіти в Україні орієнтує на виховання національно-мовної особистості, громадянина України, людини, яка любить українську мову як рідну і шанує як державну, користується нею в різних сферах спілкування, дбає про належний рівень мовної культури. Це зумовлює особливу увагу до мовленнєвого розвитку учнів, до розвитку їхньої комунікативної компетентності.

У пропонованій методичній розробці викладач задіяв різноманітні сучасні форми та інтерактивні методи навчання, використовуючи комп’ютерну презентацію. Це і «Студентський проект», інсценізація, бесіда, робота у групах, редагування, творче конструювання, самостійна робота, коментоване письмо, метод «Мікрофон» тощо.

Під час інтерактивного навчання студенти відчувають себе активними учасниками навчального процесу. При цьому має панувати атмосфера доброзичливості та взаємної підтримки. Вона створює умови, за яких студенти не лише здобувають нові знання, а й розвивають свою пізнавальну діяльність, виходять на вищі форми співробітництва.

Завдяки інтерактивним методам зростає цікавість студентів до процесу навчання. Студенти навчаються роботі в колективі, набувають вміння спілкуватися. Загалом це дає змогу наблизити викладання до нового, особистісно-зорієнтованого рівня.

П Л А Н З А Н Я Т Т Я

Тема заняття: Складні випадки правопису слів з подвоєнням і подовженням приголосних.

Мета заняття:

Дидактична:

  • поглибити знання студентів про складні випадки правопису слів з подвоєнням і подовженням приголосних, навчити розрізняти подвоєння букв на позначення збігу однакових приголосних та подовжених однакових приголосних;

  • закріпити орфографічні навички.

Розвивальна:

- розвивати усне і писемне мовлення;

- розвивати логічне мислення студентів, мовлення, пам’ять;

- розвивати акторські здібності студентів.

Виховна:

  • створити умови для виховання почуття любові до рідної мови та обов’язку її плекати.

Методична:

- удосконалити методику застосування інтерактивних методів на заняттях з української мови.

Вид заняття: практичне.

Форми та методи проведення заняття: розповідь викладача, повідомлення студентів, інсценізація, бесіда, робота у парах, редагування, творче конструювання, словниковий диктант, метод «Мікрофон».

Міжпредметні зв’язки: музика, фольклор, логіка, зарубіжна література? українська література, російська мова.

Методичне забезпечення: методична розробка заняття, план проведення заняття, роздавальний дидактичний матеріал, опорний конспект, плакати, презентація, пісня „Хай завжди буде добре”.

Технічні засоби навчання: комп’ютер, мультимедійний проектор.

Література:

1 Козачук Г.О. Українська мова для абітурієнтів. – К.: Вища школа, 2007.

2 Орфографічний словник української мови. – К.:А.С.К.,1999.

3 Бєляєв О.М. Українська мова: Підручник для 10-11 класів шкіл з українською та російською мовами навчання. – К.: Освіта, 1999.

4 Олійник О.Б. Українська мова, 10-11 класи. Вікторія, 1999.

5 Ющук І.П. Практикум з правопису української мови. – К.: Освіта, 2007.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]