Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 6 Нормализация (Укр).doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
1.49 Mб
Скачать

Питання

6.1. Поясните призначення процедури нормалізації даних.

6.2. Опишіть проблеми, зв'язані з наявністю надмірності даних.

6.3. Дайте визначення концепції функціональної залежності.

6.4. Як Концепція функціональної залежності зв'язана з процесом нормалізації?

6.5. Дайте визначення першої (1НФ), другий (2НФ) і третьої (ЗНФ) нормальних форм, а також нормальної форми Бойса - Кодда (НФБК).

6.6. Поясните призначення четвертої (4НФ) і п'ятої (5НФ) нормальних форм.

Вправи

У табл. 6.35 приведені дані про дантистів і призначення на прийом, що вони зробили своїм пацієнтам. Пацієнт повинний прийти на прийом до дантиста в зазначений кабінет у заздалегідь призначений день і годину. У кожний із днів прийому дантист має право займати деякий кабінет.

6.7. Представлені в табл. 6.35 дані уразливі стосовно аномалій відновлення. Приведіть приклади аномалій вставки, видалення і зміни даних.

6.8. Опишіть і проілюструйте процес нормалізації даних, представлених у табл. 6.35, аж до НФБК. Обґрунтуйте будь-які допущення, зроблені вами у відношенні даних з цієї таблиці.

6.9. чи Будуть отримані в упр. 6.8 НФБК - відносини також знаходитися в четвертій (4НФ) і п'ятої (5НФ) нормальних формах? Агентство Instant Cover займається підбором співробітників з тимчасовою чи неповною зайнятістю для роботи в готелях району Стратклайд. У табл. 6.36 приведені дані про тривалість роботи співробітників агентства в різних готелях. Номер соціального страхування (атрибут NIN) унікальний для кожного співробітника агентства.

6.10. Представлені в табл. 6.36 дані уразливі стосовно аномалій відновлення. Приведіть приклади аномалій вставки, видалення і зміни даних.

6.11. Опишіть і проілюструйте процес нормалізації даних, представлених у табл. 6.36, аж до НФБК. Обґрунтуйте будь-які допущення, зроблені вами у відношенні даних цієї таблиці.

6.12. чи Будуть отримані в упр. 6.11 НФБК - відношення також знаходитися в четвертій (4НФ) і п'ятої (5НФ) нормальних формах?

18