Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчальний посібник (правка).doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Післямова

Шановний читачу! Навчальний посібник «Актуальні питання права інтелектуальної власності» підготовлений д.ю.н. Гуренко_Вайцман М. М. та кандидатами юридичних наук Юриста О. В. та Філик Н. В. під редакцією доктора юридичних наук, проф. Гуренко-Вайцман М. М. має стати Вам у нагоді при вивченні теоретичних питань, пов’язаних з вивченням основних проблем охорони об’єктів інтелектуальної власності та правовим регулюванням захисту прав на ці об’єкти в Україні.

Навчальний посібник складено у відповідності з навчальною програмою для вивчення цієї дисципліни у вищих навчальних закладах, теми зазначені в посібнику відповідають робочій навчальній програмі. При розкритті тем автори опиралися на існуючу монографічну, навчально-наукову та нормативно-правову базу.

Зрозуміло, що всі питання стосовно правових відносин щодо регулюванню і охорони об’єктів інтелектуальної власності неможливо в умовах обмеження тематики. На перспективу авторський колектив планує удосконалити навчальний посібник з урахуванням виявлених недоліків, і в цьому буде важлива заслуга наших читачів.

Навчальне видання

Гуренко-Вайцман Марина Миколаївна

Юриста Олександр Володимировичч

Філик Наталія Володимирівна

Актуальні питання права інтелектуальної власності Навчальний посібник

УДК 347.211 (075.8)

ББК Х 404.3я7

Ф 53

Актуальні питання права інтелектуальної власності: навчальний посібник / Гуренко-Вайцман М.М., Юриста О. В., Філик Н. В.; За заг. ред. М.М. Гуренко-Вайцман. – 332 с.

В навчальному посібнику розкриваються основні положення охорони і захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності.

На основі норм Конституції України, діючого Цивільного Кодексу України та основних міжнародних і національних нормативно-правових актів розкриваються загальні положення і структура права інтелектуальної власності, дається правова характеристика окремим групам об’єктів інтелектуальної власності, змісту та обсягу майнових і немайнових прав, дається правовий аналіз договорам у сфері інтелектуальної власності та досліджуються механізми захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності.

Метою навчального посібника є сприяння студентам вищих юридичних закладів освіти систематизації і закріпленні знань, набутих при вивченні курсів з «Теорії права», «Права і свободи людини», «Інтелектуальна власність», та «Право інтелектуальної власності».

330