Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция_2009_укр.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
4.39 Mб
Скачать

Текстовий процесор Word.

Word—це найстаріша і популярна програма, що входить до складу пакету Microsoft Office, що створює текстові файли. Word має широкі можливості з редагування і форматування тексту, таблиць, графічної інформації.

Екран Word’a розділений на 3 основні області: панелі над вікном документа, вікно документа, панель нижче за це вікно.

  1. 1 рядок: смуга заголовка, містить ім'я документа з яким ви працюєте.

  2. 2 рядок: Основне меню, містить команди Word’a. Клацніть мишею на потрібному пункті меню або натисніть клавішу Alt і підкреслену букву. При виборі елемента основного меню мишею з'являється спадаюче меню.

  3. Стандартна панель інструментів. (піктограми, клацнувши по відповідній кнопці, запустіть стандартну команду.)

  4. Панель форматування. З її допомогою можна змінити вигляд документа.

  5. Маса панелей. Окрім стандартної панелі і панелі форматування є велике число інших панелей. Їх можна відображати або приховувати. В головному меню виберіть пункт ВидПанелі інструментів і відзначте відповідні кнопки в переліку Панелі інструментів, що з'явився.

  6. Лінійка. Служить для зміни розмірів полів і позицій табуляції, встановлення абзацних відступів і втяжек.

  7. Робоче вікно документа. Тут ви набираєте свій текст. Одночасно можна відкрити декілька вікон з документами

  8. Область задач. В програмі Word ХР роль спеціальної контекстно-залежної інформаційно-інструментальної панелі грає область задач. Ця область відкривається на правах панелі інструментів і звичайно розташовується біля правого краю вікна програми. Область задач може використовуватися для виконання різних функцій, залежно від вибраного режиму (Створення документа, Буфер обміну, Вставка картинки). Вибір режиму здійснюється з меню, що відкривається при клацанні на трикутній кнопці у верхньому рядку Область задач. Крім того, існують спеціальні команди для відкриття області задач в потрібному режимі. Наприклад: Правка Буфер обмена Office або Формат Показать форматирование або Вид Область задач.

Режими відображення документа.

Зміни режиму перегляду документа не впливає на сам документ, а лише змінює спосіб його відображення на екрані. Вибрати будь-який з режимів можна меню Вид, або кнопки на горизонтальній смузі прокрутки: Обычный, Режим разметки, Структура і Веб- документа (електронного документа ), Режим чтения.

Режим розмітки. Найточніший зі всіх режимів, але і найповільніший. Він реально є режимом перегляду WYSIWYG(що ви бачите на екрані, то і отримаєте на друці)., він дає можливість побачити всі елементи вашого документа, що є на сторінці.

Створення і збереження документів.

При завантаженні Word’a смуга заголовка показує ім'я файлу Документ 1. Якщо відкрити новий файл. Word назве його Документ2. Це не імена файлів, і перед початком роботи з документом, йому необхідно привласнити нове ім'я. Ім'я файлу - це ім'я, що привласнюється документу при записі його на диск. Воно складається з основного імені і розширення. Для файлів Word прийнято розширення DOC. Імена файлів можуть містити будь-які букви або цифри. Можна використовувати всі символи, окрім * \ / < >? « «,, . Word також сприймає пропуски в імені файлу.

З основного меню Файл Зберегти як викликається діалогове вікно Збереження документа виберіть диск і каталог, в якому хочете зберегти документ, в текстовому полі Ім'я файлу введіть нове ім'я і натискуйте кнопку Зберегти. Тепер файл записаний на диск.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]