Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка КР Планування 2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
288.77 Кб
Скачать

4 Правила оформлення текстової частини

курсової роботи

Курсову роботу оформляють на одній стороні аркуша білого паперу формату А4. Курсову роботу виконують за допомогою комп'ютерної техніки.

При виконанні роботи на ЕОМ доцільно використовувати міжрядковий інтервал 1,5, шрифт Times New Roman, розмір шрифта - 14. Не допускається використання розрідженого або ущільненого шрифту.

Абзацний відступ повинен бути однаковий по всьому тексту роботи і дорівнювати п'ятьом літерам, що відповідає 1,25 см.

Текст роботи потрібно розміщувати, дотримуючись таких розмірів полів: ліве –30 мм, верхнє – 25 мм, нижнє –15 мм, праве – 10 мм.

Сторінки роботи потрібно нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізної нумерації по всьому тексту роботи. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки наприкінці.

Титульний аркуш, зміст, додатки також включають у загальну нумерацію сторінок роботи, однак номер сторінки на титульному аркуші не проставляють.

Оформлена курсова робота повинна бути підшита у пластиковий швидкозшивач.

Текст основної частини поділяють на розділи, а у разі необхідності й на підрозділи, пункти та підпункти. Заголовки структурних елементів, зокрема "ЗМІСТ", "вступ", "ВИСНОВКИ", " СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ " друкують великими літерами симетрично до тексту та не нумерують.

Розділи, підрозділи роботи потрібно нумерувати арабськими цифрами. Розділи роботи повинні мати порядкову нумерацію в межах викладу суті роботи і позначаються арабськими цифрами (1, 2, 3) без крапки. Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, розділених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять. Наприклад:

2 Особливості планування прибутку підприємства

2.1 Методика і принципи планування прибутку підприємства

Заголовки структурних частин «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ»

Заголовки підрозділів — маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Переноси слів у заголовках не дозволяються. Крапки наприкінці заголовків не ставляться. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, то їх розділяють крапкою.

Кожну структурну частину починають з нової сторінки

5 Правила оформлення ілюстрацій, таблиць, формул.

5.1 Подання таблиць

Цифровий матеріал, вміщений у текст, як правило, оформляється у вигляді таблиць. Таблицю потрібно розміщувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути посилання в тексті роботи.

Приклад оформлення таблиць (Додаток 3).

Таблиці нумеруються арабськими цифрами з порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться в додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці у даному розділі, розділених крапкою (наприклад: „Таблиця 2.1 – ...” означає першу таблицю другого розділу.

Якщо рядки або графи таблиці виходять за формат сторінки, таблицю розділяють на частини, розміщуючи одну частину під іншою або поруч, або переносячи частину таблиці на наступну сторінку. При цьому в кожній частині таблиці поміщають її голівку і боковик. При розділенні таблиці на частини допускається її голівку і боковик заміняти відповідно номерами граф або рядків. При цьому нумерацію виконують арабськими цифрами графи і (або) рядка першої частини таблиці.

Слово "Таблиця ____" пишуть один раз праворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: "Продовження таблиці ___" із зазначенням номера таблиці і без зазначення її назви.

Якщо наприкінці сторінки таблиця переривається і її продовження буде на наступній сторінці, у першій частині таблиці нижню горизонтальну лінію, що обмежує таблицю, не проводять.

Заголовки граф таблиці друкують великими літерами, а підзаголовки - маленькими, якщо вони складають одне речення із заголовком. Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть маленькими літерами з першої великої. Наприкінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф пишуть в однині. За відсутності окремих даних у таблиці потрібно ставити прочерк (тире).

Назву таблиці розміщують над нею і друкують симетрично до тексту. Назву і слово «Таблиця» починають з великої літери. Назву не підкреслюють.

Якщо в тексті роботи є лише одна таблиця, її нумерують за загальними правилами.

Заголовки граф пишуть з великої літери, підзаголовки — з малої, якщо вони складають одне речення із заголовком. Якщо підзаголовки мають самостійне значення, то їх починають з великої літери.

Розмішувати таблиці слід так, щоб їх можна було читати, не повертаючи рукопису; якщо це неможливо — так, щоб рукопис треба було повернути за стрілкою годинника. На всі таблиці роботи в тексті мають бути посилання, при цьому слово «таблиця» пишуть скорочено (наприклад, «... у табл. 1.2»), у повторних посиланнях вживають скорочено слово «дивись» (наприклад: «див. табл. 1.3». Кожна таблиця супроводжується стислим аналізом і висновками. Повторювати кількісні відношення, наведені у таблиці, в тексті не треба.

Якщо всі дані, наведені в таблиці, мають однакову одиницю вимірювання, її вказують у тематичному заголовку, якщо різні — в заголовках колонок або рядків через кому. Позначення одиниць вимірювання при цьому має відповідати загальноприйнятим стандартам.

Числа у таблиці, як правило, повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Дробові числа наводяться у вигляді десяткового дробу. Нульові ознаки заведено позначати знаком тире «—», відсутність даних — трьома крапками «...». Якщо наведені у таблиці дані мають які-небудь особливості (є попередніми, стосуються до частини явища, що вивчається, тощо), то на це необхідно вказати у примітках, які розміщують під таблицею.