Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка менеджмент.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
303.62 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни національний університет харчових технологій

ЗАТВЕРДЖУЮ

Ректор __________ С.В. Іванов

«_____» ____________ 2012 р.

Менеджмент готельно- ресторанного господарства методичні рекомендації

до виконання курсової роботи для студентів

напряму 6.140101 „Готельно - ресторанна справа”

денної форми навчання

Реєстраційний номер

електронних методичних рекомендацій у НМУ

СХВАЛЕНО

на засіданні кафедри туристичного та готельного бізнесу

____________________

ППротокол № 12

від 14 лютого 2012 року

Київ нухт 2012

Менеджмент готельно - ресторанного господарства: Метод. рекомендації до виконання курсової роботи для студентів напряму 6.140101 „Готельно-ресторанна справа” денної форми навчання / Укладачі: Д.І.Басюк, К.А.Андрющенко. – К.: НУХТ, 2012. – 40 с.

Рецензент : О.О. Охріменко, доктор економічних наук, доцент НУ «КПІ»

О.Г.Розметова, канд. державного управління, доцент НУХТ

Укладачі: Д.І.Басюк, кандидат педагогічних наук, доцент;

К.А.Андрющенко, кандидат економічних наук, доцент

Відповідальний за випуск Д.І.Басюк, канд. пед. наук, доцент

1. Загальні положення

Відповідно до навчального плану підготовки бакалаврів за напрямом 6.140101 „Готельно - ресторанна справа”, студенти виконують курсову роботу з Менеджменту готельно-ресторанної справи.

Виконання курсової роботи є формою закріплення знань та умінь, здобутих в процесі опанування теоретичного курсу, аналізу актуальних проблем управління закладами розміщення та ресторанного господарства, їх окремих структурних підрозділів, що були відмічені студентами під час проходження практики, а також дозволяє поглибити, творчо застосувати, розвинути навички самостійної наукової роботи.

Метою курсової роботи є осмислення сучасних проблем управлінської діяльності на підприємствах готельного та ресторанного господарства, формування умінь та навичок науково-теоретичного аналізу фахової літератури, фінансово-економічної оцінки діяльності суб’єктів господарювання, розробки науково обґрунтованих пропозицій щодо удосконалення менеджменту на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу.

Відповідно визначаються такі задачі курсової роботи:

  • поглибити, систематизувати та закріпити основні поняття, принципи, методи управлінської діяльності, сучасні теоретико - методологічні підходи до проблем менеджменту підприємств готельно-ресторанного бізнесу;

  • використовувати на практиці отримані знання та уміння щодо аналізу та оцінки господарської та управлінської діяльності підприємства, визначати ефективність виробничої, кадрової, економічної та фінансової діяльності суб’єкта господарювання;

  • відпрацювати навички самостійної творчої роботи щодо розробки науково обґрунтованих та економічно доцільних рекомендацій щодо удосконалення окремих аспектів управління підприємством гостинності;

  • виробити вміння узагальнювати, аналізувати, порівнювати управлінські рішення за економічними, соціальними, технологічними показниками;

  • працювати із спеціальною фаховою, нормативною літературою, довідковими виданнями;

  • розвинути навички формулювання власних висновків, аргументів, пропозицій та кваліфікованого захисту теоретичних положень або практичних результатів.

Методичні вказівки мають на меті надання допомоги студентам у виконанні самостійного наукового дослідження і містять основні вимоги до змісту та оформлення курсової роботи, організації виконання, порядку захисту та критеріїв оцінювання, також орієнтовну тематику курсових робіт.