Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод вказівки курсов роб МГД.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
293.97 Кб
Скачать

Насоси.

Для відкачування води з водоносних горизонтів застосовується насос типу (студенти вказують якого). Його основні характеристики:…………………………………….

Фільтри.

При відкачуванні води з водоносних горизонтів використовують фільтри типу (студенти вказують якого).

Обладнання для замірів дебіту та рівня води.

Для заміру дебіту буде використовуватися …………………….(студенти обирають обладнання).

Для заміру рівня води буде використовуватися………………… (студенти обирають обладнання).

Порядок проведення відкачок.

Кущові відкачки проводяться з метою (студенти вказують з якою).

Усього буде проведено кущових відкачок (студенти вказують скільки).

Дослідні одиночні відкачки проводяться з метою (студенти вказують з якою).

З кожного водоносного горизонту буде проведено дослідні відкачки (студенти вказують скільки). Усього буде проведено дослідних відкачок (студенти вказують скільки).

До складу робіт по проведенню відкачок входить: (студенти вказують що входить).

Затрати часу на проведення відкачок складають бригадо/змін (студенти вказують скільки).

8. Визначення обсягів камеральних робіт [6, 14, 15].

Камеральні роботи виконуються з метою (студенти вказують з якою).

До складу камеральних робіт входить: побудова листа відкачки за даними дослідних відкачок, визначення гідрогеологічних параметрів водоносного горизонта і розрахунок системи взаємодіючих свердловин для зниження рівня підземних вод в масиві грунтів на ділянці будівництва станції метро. Теоретичні основи визначення гідрогеологічних параметрів водоносного горизонта і розрахунок системи взаємодіючих свердловин для зниження рівня підземних вод приводяться в слідуючих розділах.

Тривалість камеральної обробки встановлюється у відсотках від загальної тривалості польових робіт (при тривалості 4 місяця і більше – 100%, а до 4 місяців – 120%).

9. Складання календарного графіка робіт [6, 21-24].

Після остаточного закінчення визначення обсягів видів і методів досліджень, що проектуються, складається загальний календарний графік робіт.

Календарний графік робіт має вигляд таблиці до складу якої входить: назва видів і методів досліджень та у графічному вигляді тривалість їх проведення (студенти складають самостійно).

Заключна частина курсової роботи.

Висновки є заключним розділом курсової роботи й мають вміщувати оцінку можливих результатів робіт, що проектуються, можливі області застосування отриманих результатів, їх господарське значення та шляхи подальшого розвитку досліджень.

Список використаної літератури має включати інформаційні джерела, які були використані при складанні курсової роботи. Література наводиться в алфавітному порядку із зазначенням: порядкового номера, прізвища та ініціалів автора, назви друкованого видання, місця видання, назви видавництва, року видання, кількості сторінок.

Графічні і тестові додатки – це графічний матеріал, який наочно ілюструє викладені в курсовій роботі основні результати. Це – геологічна та гідрогеологічна карти з проектними виробками; геолого-технічні наряди проектних свердловин, лист вікачки та календарний графік виконання робіт.

У верхній частині креслення вміщується його назва, у нижньому правому куті вміщується штамп.