Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес планПР1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
263.68 Кб
Скачать

8

Бізнес-план на тему: «Виробництво та реалізація аграрним підприємством продукції рослинництва» Резюме

Даний бізнес-план розроблено ТОВ« ______» з

метою отримання від ЗАТ «Комерційний банк «АГРОКРЕДИТ» кредитних ресурсів для фінансування оборотних засобів підприємства, які необхідні для вирощування, збирання та реалізації врожаю планового року.

ТОВ« » є аграрним підприємством,

спеціалізується на виробництві продукції рослинництва і має багаторічний досвід роботи. Підприємство має в своєму розпорядженні розвинену матеріально-технічну та ресурсну базу. Площа земельних угідь підприємства складає 1200 га, площа ріллі 1000га.

Підприємство має налагоджений збут своєї продукції. Товарна стратегія підприємства побудована як спеціалізована, тобто підприємство має довгострокові господарські зв'язки з постійними покупцями основних видів продукції. При цьому обсяги виробництва продукції підприємства перевищують обсяги закупівлі постійних клієнтів, тобто підприємство може реалізовувати продукцію на вільних умовах за найвигіднішими цінами. Матеріально-технічна база підприємства дозволяє успішно вирішувати проблему зберігання сільськогосподарської продукції власного виробництва, що, в свою чергу, дозволяє підприємству досить вільно почуватися в конкурентному середовищі.

Склад машинно-тракторного парку та персоналу підприємства дозволяє своєчасно та в повному обсязі виконувати весь перелік технологічних операцій вирощування та збирання сільськогосподарських культур, на виробництві яких спеціалізується підприємство.

Річна сума витрат на виробництво продукції рослинництва складає 1521525,74 грн. Стільки ж складає потреба в залученні кредитних коштів для фінансування виробництва продукції поточного року.

Розрахунки фінансових показників діяльності, виконані в бізнес-плані, доводять, що найбільш доцільним терміном кредитування є 10 календарних місяців з березня по грудень. При цьому кредитні кошти та відсотки за їх використання повертаються до установи банку в тому ж календарному році, в якому вони були залучені, а прибуток від поточної діяльності підприємства в квітні наступного календарного року складатиме 974032,69 грн., загальна сума сплачених відсотків за користування кредитом при річній ставці 22 % складатиме 278946,40 грн.

Концепція проекту

Постійна наявність оборотних коштів є головною запорукою успішної діяльності будь-якого підприємства. Ефективне забезпечення цієї умови здійснення поточної діяльності підприємства можливе лише за умови ритмічного випуску та збуту продукції. При цьому аграрне виробництво, завдяки своєму сезонному характеру, не відповідає цій вимозі, адже періоди здійснення витрат та отримання доходу є розрізненими в часі, що не дозволяє підприємству переливати отримані від реалізації продукції кошти у витрати виробництва протягом короткого періоду часу.

Вирішити цю проблему можна завдяки залученню в економіку аграрних підприємств кредитних ресурсів для фінансування їх оборотних засобів. Тобто банківські установи надаватимуть кредити для несення аграрними підприємствами витрат, пов'язаних з вирощуванням та збиранням сільськогосподарської продукції, а джерелом повернення цих коштів має стати виручка, що буде отримувативатися від реалізації цієї продукції. Враховуючи тривалість технологічних процесів вирощування та збирання сільськогосподарської продукції, а також терміни її реалізації періоди кредитування для поповнення оборотних засобів не перевищуватимуть одного року. Як показують розрахунки найбільш прийнятними для аграрних підприємств періодами використання кредитних коштів мають стати терміни від шести до десяти календарних місяців.

Саме тому, даний бізнес-план орієнтований на залучення кредитних коштів для фінансування витрат підприємства, пов'язаних з основним видом виробничо-комерційної діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]