Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальні питання (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
536.58 Кб
Скачать

78. Вкажіть події, що відбулися в 1806 р.:

Припинила своє існування Священна Римська імперія німецької нації.

Священна Римська імперія німецької нації — державне утворення, яке існувало з 962 р. по1806 р. і об'єднувало землі Центральної Європи. В період найбільшого розквіту до складу імперії входили німецькі землі, які були її ядром, північна та середня Італія, Швейцарія, Бургундське королівство, Нідерланди, Бельгія,Чехія, Сілезія, Ельзас і Лотарингія. Формально складалося з трьохкоролівств: Німеччини, Італії іБурґундії.

79. Вкажіть рік проголошення першої демократичної республіки на німецьких землях -Майнцської республіки:

17 березня 1793р. в Майнці відкрився Рейнсько-німецький національний Конвент. Конвент позбавив феодальних володарів всіх прав і проголосив територію від Ландау до Бінгена «вільною, незалежною, неподільною державою, засновану на законах свободи і рівності». Це була перша демократична республіка на німецькій території (Майнцська республіка).

80. Вкажіть рік ухвалення конституції сша.

Конституція США — одна з перших писаних конституцій і одна з "найстаріших", що вироблялися на національному рівні, і діють донині. Вона була розроблена і прийнята Конституційним конвентом у Філадельфії в травні-вересні 1787 року.

Конституції 1787 року передувало ухвалення Декларації незалежності від 4 липня 1776 року. Вона була проголошена під час боротьби з Великобританією представниками тринадцяти британських колоній — Віргінії, Массачусетсу, Північної Кароліни, Південної Кароліни, Меріленда, Род-Айленда, Коннектікуту, Нью-Джерсі, Нью-Гемпшира, Нью-Йорка, Делавера, Пенсільванії і Джорджії. Війна за незалежність примусила штати укласти в 1777 році конфедеративний союз. У 1783 році війна була завершена укладенням Версальського договору, що визнав незалежність колоній.

81. Вкажіть роки президентства Джорджа Вашингтона.

Джордж Вашингтон (22 лютого 1732р. — 14 грудня 1799р.) — американський державний діяч, перший президент Сполучених Штатів (у 1789—1797рр.), батько-засновник США, головнокомандувач Континентальної армії, учасник війни за незалежність Північно-Американських штатів, творець американського інституту президентства, генерал армій США.

У 1789 році був обраний першим Президентом США і працював на цій посаді до 1797року. Хоча він намагався набрати міністрів з різних фракцій, його аристократичний погляд на речі розходився з точкою зору його державного секретаря, Томаса Джефферсона, що подав у відставку в 1793, у результаті чого була створена двопартійна система. Започаткував політику нейтралітета в зовнішніх справах, яка була базовою до початку 20 сторіччя(з приходом до влади Теодора Рузвельта). З його ініціативи до усіх президентів в США звертаються "Містер Президент" Утвердив значимість права під час подавлення Повстання Віскі,яке вибухнуло через підвищення податку на алкоголь. При його президентсві Александр Гамільтон заснував перший Банк Сполучених Штатів Америки.

82. Вкажіть рік початку війни англійських колоній північної Америки за незалежність:

Війна за незалежність США  (17751783рр.)  — війна між королівством Великобританія і лоялістами (прибічниками британської корони) з одного боку та революціонерами13 англійських колоній (патріотами) з іншого, які проголосили свою незалежністьвід Великобританії, як самостійна союзна держава, у 1776 році. Значні політичні і соціальні зміни в житті жителів Північної Америки, викликані війною і перемогою в ній прибічників незалежності, іменуються в американській літературі «Американською Революцією».