Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НЕ УДАЛЯТЬ.rtf
Скачиваний:
11
Добавлен:
04.08.2019
Размер:
520.06 Кб
Скачать

Директор школи, заступник директора з навчальної роботи

  • забезпечує нормальні умови для проведення практики у школі;

  • знайомить студентів зі школою, педколективом, планом загальношкільних заходів;

  • відвідує уроки та виховні заходи практикантів, бере участь у їх обговоренні та оцінці;

  • вносить до дирекції училища пропозиції щодо вдоскона­лення підготовки майбутніх педагогів.

Вчитель предметів образотворчого циклу

  • знайомить студентів-практикантів з програмою, кален­дарними планами, планами з виховної роботи;

  • проводить відкриті уроки для студентів та організовує їх обговорення;

- визначає теми уроків з образотворчо­го мистецтва, виховних заходів, які по­винні провести студенти;

  • консультує студентів під час підготовки до уроків, вихов­них заходів;

  • перевіряє конспекти уроків і дає згоду на їх проведення;

  • бере участь в обговоренні та оцінці уроків і виховних заходів, проведених студентами;

  • бере участь в обговоренні результатів педагогічної прак­тики, підписує психолого-педагогічну характеристику студен­тів на окремого учня та клас.

Етапи педагогічної практики

В організації педагогічної практики можна виділити три етапи: настановний, основний і завершальний.

1. Настановний етап. Підготовка, проведення настановної наради, на якій студентів знайомлять з метою, завданнями і програмою практики, планом роботи під час практики, з ви­могами до студента-практиканта. Керівник організовує зу­стріч з дирекцією школи, яка знайомить студентів зі школою, її специфікою, основними завданнями, які стоять перед шко­лою, доводить їм права і обов'язки практиканта. Студенти знайомляться з класами, в яких будуть проходити практику, класними керівниками, вчителями образотворчого мистецтва, наявним навчальним обладнанням, кабінетами.

2. Основний етап.

Конспект першого уроку студент розробляє з допомогою керівника практики, дотримуючись запропонованої схеми аналізу уроку.

Готуючись до наступних уроків, практикант переважно без сторонньої допомоги розробляє конспект до них. Учитель тільки консультує і контролює роботу студента. Якщо конспект уроку не затверджений, студент позбавляється права проводити його і даний урок не зараховується. Проведені практикантом уроки чи виховні заходи обговорю­ються у той же день. До обговорення варто залучати студентів.

Завершальний етап.

Він розпочинається в останній тиждень виробничої прак­тики і завершується в перші дні навчання студентів після пед­практики. До нього входить: а) обговорення результатів робо­ти в школі, де студент звітує про виконану роботу, затверджен­ня характеристики та оцінки його праці за час практики, вне­сення пропозиції щодо її поліпшення; б) оформлення доку­ментації з педпрактики: в) здача студентами звітної докумен­тації для перевірки керівнику практики; г) проведення кон­ференції для підбиття підсумків педпрактики; д) організація конкурсу виставки кращих матеріалів з педпрактики.

На підсумковій конференції студенти обмінюються досві­дом роботи під час практики, готують виставку унаочнення, роздаткового матеріалу, конспектів. Звітують про. дослідну роботу.