Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тематика курсових робіт.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
1.06 Mб
Скачать

2.4. Приклади орієнтованої тематики курсових робіт

Тематика курсових робіт з навчальної дисципліни що­річно затверджується кафедрою. Студентам надається пра­во вільного вибору теми.

Студент обирає тему курсової роботи з висвітлених під час лекцій тем.

Орієнтований список тематик курсових робіт:

1. Розробка відповідних нормативів допустимого антропоген-ного навантаження водойми річки стоками очисних споруд міста N.

2. Розробка нормативів допустимого впливу на атмосферне повітря котелень, що працюють на твердому та газоподібному паливі.

3. Розробка нормативів допустимого техногенного впливу на атмосферне повітря виробничої діяльності N–го промислового підприємства.

4. Оцінка антропогенного навантаження атмосферного повітря викидами пилу в холодному пиловому викиді виробничою діяльніс-тю N–го промислового підприємства.

5. Нормування розмірів санітарно-захисної зони N-го промисло-вого об’єкта.

6. Нормування антропогенного навантаження ґрунтів забруд-нюючими хімічними речовинами урбанізованих систем.

7. Обґрунтування вимог до охорони родючого шару ґрунту при виконанні земе­льних робіт на сільськогосподарських угіддях.

8. Оцінка енергетичних забруднень урбанізованих систем і порівняння їх рівня з існуючими гранично допустимих рівнями навантаження.

9. Нормативи плати і розміри платежів за викиди і скиди N-им промисловим підприємством.

  1. Нормативи розташування відходів з урахуванням їх еко-ло­гічної небезпеки N-им об’єктом господарської діяльності. .

11. Якісна оцінка ґрунтів (бонітування) при систематичному внесенні добрив.

2.5. Підготовка курсової роботи для захисту

Текст курсової роботи повинен бути відредагованим, стиліс-тично витриманим як наукове дослідження. Оста­точне оформлення курсової роботи здійснюється у відповід­ності з вимогами, які детально описані в наступному пара­графі стосовно виконання та оформлення дипломної роботи.

Виконана курсова робота у встановлений регламентом термін після реєстрації пере­дається науковому керівнику для рецензування. У своїй рецензії викладач зазначає позитивні сторони й недоліки курсової роботи, оцінює ступінь самостійності формулю­вання основних положень та висновків, наявність еле­ментів творчого пошуку й новизни, величину масиву оп­рацьованої інформації, дотримання вимог щодо змісту й оформлення роботи, а також робить висновок щодо допус­ку до захисту з попередньою оцінкою за чотири-бальною шкалою. У разі незадовільної оцінки робота повинна бути перероблена з урахуванням зауважень рецензента. Вдру­ге робота здається з попередньою рецензією.

Захист курсових робіт здійснюється за встановленим графіком, прилюдно, перед комісією. Процедура захисту передбачає стислий виклад студентом головних проблем дослідження та їх вирішення, відповіді на запитання членів комісії. До захисту студент отримує свою роботу, знайомиться з рецензією й готується аргументовано відпо­вісти на зауваження й запитання. У процесі захисту чле­нами комісії оцінюється глибина знань студентом дослід­жуваної теми, уміння вести дискусію, обґрунтовувати й відстоювати свою точку зору, чітко відповідати на по­ставлені запитання.

Розділ 3. ДОПОМІЖНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ

ВИКОНАННЯ КУРСОВИХ РОБІТ

До допоміжного матеріалу для виконання курсових робіт вхо-дять: розрахункові роботи, які містять задачі, ознайомлення з якими допоможе написати розрахункову частину курсової роботи, а також додатки з інформацією про ГДК забруднюючих речовин у складових довкілля, вимоги до оформлення курсової роботи, форму завдання на курсову роботу та приблизну архітектоніку пояснювальної записки.