Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kp (5).docx
Скачиваний:
209
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
197.6 Кб
Скачать

Порядок формування та розпуск депутатських фракцій та груп

Депутатські фракції формуються на І сесії ВРУ до розгляду питання про обрання голови ВРК та створення її органу. Фракції формуються з числа народних депутатів, обраних за списками партій та депутатів, висновки партією в одномандатному округу. До складу фракції можуть входити депутати обрані в одномандатних округах як само висуванці. Партія може утворювати тільки одну депутатську фракцію. Якщо депутат не увійшов до складу депутатської фракції, виключений або вийшов зі складу фракції такий депутат є позафракційним. Позафракційні депутати можуть входити до складу фракцій або об’єднуватися у депутатські групи. І депутат може входити до складу лише до 1 фракції та групи. Голова ВРУ або його заступники не мають права входити до складу фракцій або груп.

Групи та фракції реєструються в апараті ВРУ. Зареєстрована група має права депутатської фракції.

Фракції та групи реєструються в апараті ВРУ. Для цього в апарат надсиалається повідомлення, підписано кожним із депутатів про створення. Після оформлення апаратом цих діянь, головуючий на пленарному засіданні інформує народних депутатів про реєстрацію фракцій або груп. Якщо депутат вступає до складу фракції або виходить він повинен повідомити про це головуючого на пленарному засіданні у письмовій вигляді, якщо депутата виключають зі складу фракції або групи про це письмово повідомляється головуючому за поданням голови фракції, груп.

Припиняється Діяльність фракції та групи, коли її склад стає меншим за мінімальний склад через 15 днів після настання такого фактору про що оголошується головою ВРУ. Мінімальна кількість депутатів, які входить до складу групи визначається а кількістю осіб у найменшій фракції ВРУ сформованої протягом І сесії.

Депутати можуть добровільно об’єднуватися у міжфракційні депутатські об’єднання без реєстрацій, матеріального, кадрового та технічного забезпечення. між фракційні об’єднання не мають права фракції та утворюються за оголошенням головуючого на пленарному засідання на основі письмового повідомлення керівника такого об’єднання.

Статус більшості та опозиції вру

Парламентська більшість – термін, який вживається в 2 значеннях. В І значенні – як кількість голосів депутатів, що становлять більше половини від складу парламенту, в ІІ значенні – як структурне утворення парламенту, що створюється відповідно до визначеної законодавством або парламентськими традиціями процедури, до складу якої входять кілька фракцій або одна з чисельність депутатів більшість від складу парламенту, яке має на меті спільну участь його членів у виробленні державної політики, в тому числі формування складу уряду та є юридично відповідальним за здійснення такого політики

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]