Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSA_2014_KIOLDZ.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
25.03.2015
Размер:
972.29 Кб
Скачать

Висновки і пропозиції

Готельний і ресторанний комплекс є найважливішим елементом соціальної сфери, що віді­грає велику роль у підвищенні ефективності суспільно­го виробництва і відповідно, зростання життєвого рів­ня населення.

Надання послуги, її проектування і сам процес обслуговування мають кінцеву мету – прийняти гостя. Поняття гість є основним у концепції гостинності як сфери послуг і має історичні корені.

Приймати гостя, гостинність – фундаментальні поняття людської цивілізації. Гостинність – комплексна послуга, якій притаманні визначені споживчі властивості та яка створює позитивний образ підприємства, що означає прояв «вторинного попиту» на послуги. Позитивний образ у сфері гостинності має створюватися за допомогою всебічного використаний ресурсів гостинності, комфортного середовища гостинності, стратегії та концепції гостинності. Сукупна взаємодія умов гостинності в єдиному технологічному процесі має бути скоординована розробкою моделі гостинності.

Технологічна концепція визначає організацію комфортних умов гостинності через створення технологічного стандарту.

Фундаментом для розробки технологічного стандарту є вимога уніфікації технологічних процесів.

Детермінантом гуманітарної концепції гостинності є гасло: «Клієнт завжди правий», яке вимагає гостинного поводження від обслуговуючого персоналу. Створення чітких стандартів поведінки, що спираються на корпоративну культуру і моральні вимоги до персоналу, сприяє підвищенню якості обслуговування.

Вимога якості готельних послуг визначає розробку комерційної концепції гостинності, в основі якої лежить облік динаміки цін і послуг. Послуги підприємств гостинності мають легко видозмінюватись відповідно до потреб і запитів гостей. Детермінантом комерційної концепції гостинності є повторне звертання клієнтів.

Ми вважаємо, що діяльність у ресторані готелю «Формула-Плюс» в цілому організована непогано, але для кращого обслуговування споживачів у мене є декілька пропозицій.

У ресторані не організоване обслуговування мешканців у номері. В обідні та вечірні часи у ресторані не дуже багато відвідувачів. Отже два офіціанта, які працюють у торговій залі можуть встигати обслуговувати мешканців готелю у номерах

Обслуговування у номерах потребує від робітників готелю особливої підготовки. Воно пов’язано не тільки з виповненням побажань гостей, сервірування стола, послідовністю подачі страв, технікою обслуговування, але й з правилами поведінки в номері.

Офіціанти, що приймають участь в обслуговування номерів, повинні пройти спеціальний інструктаж про дотримуванні правил етикету, поведінки у номері.

Як показує досвід, економічні перетворення остан­ніх років не тільки не поліпшенню сервіс в готельному і ресторанному господарстві, а й призвели в ряді випа­дків до зниження якості обслуговування. Особливо це відчувають на собі іноземні туристи. Разом з тим останнім часом з’явились і високорозрядні готелі, що мають потребу в менеджерах різних рівнів. В Україні процес навчання кваліфікованих фахівців для готелів та туристичних фірм знаходиться лише на початковій стадії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]