Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SPO_1.doc
Скачиваний:
339
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
430.08 Кб
Скачать

44. Вимоги до суддів ксу та суддів судів загальної юрисдикції.

Суддею Конституційного Суду України може бути громадянин України, який на день призначення досяг сорока років, має вищу юридичну освіту і стаж роботи за фахом не менш як десять років, проживає в Україні протягом останніх двадцяти років та володіє державною мовою.

На посаду судді може бути рекомендований кваліфікаційною комісією суддів громадянин України, не молодший двадцяти п'яти років, який має вищу юридичну освіту і стаж роботи у галузі права не менш як три роки, проживає в Україні не менш як десять років і володіє державною мовою, за результатами проходження кваліфікаційної атестації (кваліфікаційного іспиту). Не можуть бути рекомендовані на посаду професійного судді громадяни: 1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними; 2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов'язків судді; 3) щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство чи судовий розгляд кримінальної справи або які мають не зняту чи не погашену судимість.

45. Національна школа на посаду суддів України.

Не надо

46. Підготовка кандидатів на посаду судді.

47. Підготовка суддів, яких призначено на посаду судді вперше, яких обрано на посаду судді безстроково

Порядок обрання на посаду судді безстроково встановлюється цим Законом та Регламентом Верховної Ради України. Суддя, строк повноважень якого закінчився, за його заявою має бути рекомендований Вищою кваліфікаційною комісією суддів України для обрання його Верховною Радою України на посаду судді безстроково, якщо відсутні визначені законом обставини, що перешкоджають цьому. Обрання на посаду судді безстроково здійснюється в такому порядку: кандидат звертається з письмовою заявою до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про рекомендування його для обрання на посаду судді безстроково; Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомляє про підготовку матеріалів щодо кандидата на посаду судді безстроково а своєму офіційному веб-порталі та в офіційних засобах масової інформації; Вища кваліфікаційна комісія суддів України перевіряє відомості про кандидата, враховує показники розгляду кандидатом справ;Вища кваліфікаційна комісія суддів України приймає рішення про рекомендування чи відмову у рекомендуванні його для обрання на посаду судді безстроково і в разі рекомендування направляє відповідне подання до Верховної Ради України; Верховна Рада України відповідно до подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України приймає рішення про обрання на посаду судді безстроково в порядку, встановленому законом.

48. Підготовка суддів яких призначено на адміністративні посади в судах.

Адміністративними посадами в суді вважаються посади голови та заступника голови суду. Голова місцевого суду, його заступники, голова вищого спеціалізованого суду, його заступники призначуються на посади строком на 5 років із числа суддів цього суду та звільняються з посад ВРЮза поданням відповідної ради суддів. Суддя не може обіймати одну адміністративну посаду відповідного суду більш як 2 сроки підряд. Голова ВСУ, заступник ВСУ обираються на посади і звільняються з посад Пленумом ВСУ. Звільнення судді з адміністративної посади не припинює його повноважень судді. Звільнення з посади судді, а також закінчення строку, на який суддю призначено на адмін..посаду в суді, припиняє здійснення ним повноважень на адмін..посаді.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]