Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод Практик БД_ПТЭ.doc
Скачиваний:
312
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
14.35 Mб
Скачать

Відправлення поїзда за неготовим (неправильно приготовленим) маршрутом (п. 7.4, 8.11)

До цього серйозного інциденту в поїзній роботі відносять випадок, коли при закритому (відкритому) вихідному, маршрутному світлофорі (семафорі) або запрошувальному сигналі чи при одержанні машиністом дозволу на зайняття перегону — поїзд відправився (або прослідував без зупинки) і проїхав вихідний, маршрутний або запрошувальний сигнал даної колії (а при відсутності сигналу — граничний стовпчик) хоча б частиною локомотива або іншої рухомої одиниці при неготовому (неправильно приготовленому) маршруті, що веде на вільний перегін (блок-ділянку), або коли для поїзда з електричною тягою приготовлено маршрут на неелектрифіковану колію, по неелектри-фікованому стрілочному з'їзду, на колію з іншим родом струму чи зі знятою напругою в контактній мережі, а також, коли пасажирський поїзд відправлено на станцію, що не передбачена графіком руху чи розкладом руху пасажирських поїздів без реєстрованого наказу поїзного диспетчера.

Якщо в результаті відправлення поїзда за неготовим (неправильно приготовленим) маршрутом допущено інші тяжчі наслідки, що відносяться до більш серйозних інцидентів чи залізничних подій, то даний випадок класифікується залежно від ступеня тяжкості наслідків.

Проїзд заборонного сигналу, граничного стовпчика або сигнального знака "Межа станції" (п. 7.5)

До цього серйозного інциденту в поїзній і маневровій роботі відносяться всі випадки проїзду хоча б частиною локомотива або іншої рухомої одиниці за-

боронного сигналу, граничного стовпчика або сигнального знака "Межа станції".

Якщо в результаті проїзду допущено інші тяжчі наслідки, що відносяться до більш серйозних інцидентів чи залізничних подій, то даний випадок класифікується залежно від ступеня тяжкості наслідків.

Переведення стрілки під поїздом (п. 7.6)

До цього серйозного інциденту в поїзній роботі належать усі випадки переведення стрілки або рухомого сердечника хрестовини під поїздом.

Якщо в результаті переведення стрілки або рухомого сердечника хрестовини під поїздом допущено інші тяжчі наслідки, що відносяться до більш серйозних інцидентів чи залізничних подій, то даний випадок класифікується залежно від ступеня тяжкості наслідків.

Вихід рухомого складу на маршрут приймання (відправлення) поїзда, на перегін (п. 7.7)

До цього серйозного інциденту в поїзній і маневровій роботі належать випадки виходу рухомого складу на маршрут приймання (відправлення) поїзда або на перегін, зі станції на під'їзну колію і з під'їзної колії або перегону на станцію.

Випадки виходу рухомого складу за граничний стовпчик на станції чи під'їзній колії, а також випадки виходу його в призму тупикової колії відносяться до порушень (п. 8.14).

Виходом вважаються випадки як самовільного, так і несамовільного виходу рухомого складу (в результаті розпуску з сортувальних гірок по вільних коліях, застосування поштовхів, впливу сили вітру тощо).

Якщо в результаті виходу рухомого складу на маршрут приймання (відправлення) поїзда допущено інші тяжчі наслідки, що відносяться до більш серйозних інцидентів чи залізничних подій, то такий випадок класифікується залежно від ступеня тяжкості наслідків.