Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод Практик БД_ПТЭ.doc
Скачиваний:
312
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
14.35 Mб
Скачать

Виникнення на шляху прямування несправностей локомотива, що спричинили зупинку пасажирського чи вантажного поїзда на перегоні чи станції з вимогою допоміжного локомотива (п. 9.8)

До цього виду порушень у поїзній роботі відносяться випадки вимушеної зупинки пасажирського або вантажного поїзда на перегоні чи станції з причини технічної несправності локомотива, що викликали необхідність допоміжного локомотива.

Випадки відчеплення локомотива від поїзда в межах плеча обслуговування або маршрута прослідування, а також випадки відміни електропоїзда (дизель-поїзда) внаслідок його несправності з висаджуванням пасажирів на будь-якій станції (в т. ч. і в пунктах обороту) ураховуються як вимоги допоміжного локомотива.

Несправність колії або стрілочних переводів на головних коліях, що виявлені вагоном-колієвимірювачем, при яких швидкість руху поїздів обмежена до 15 км/год (п. 9.9)

До цього виду порушень у поїзній роботі відносяться усі випадки кожної несправності колії або стрілочних переводів на головних коліях та коліях, призначених для приймання, відправлення і пропускання пасажирських поїздів, що виявлені вагоном-колієвимірювачем, при яких швидкість руху поїздів обмежена до 15 км/год, за винятком випадків обмеження швидкості до 15 км/год з причини незадовільного технічного стану, встановленого до проходу вагона-колієвимірювача.

Якщо ділянка колії, на якій швидкість руху поїздів обмежена до 15 км/год, продовжується на сусідній дистанції колії, то випадок порушення ураховується і за сусідньою дистанцією колії.

Несправність колісних пар, що призвела до необхідності їх заміни (п. 9.10)

До цього виду порушень у поїзній роботі належать:

  • усі випадки заміни колісних пар на шляху прямування пасажирського поїзда та випадки відчеплення пасажирських вагонів на будь-яких станціях для замі ни колісних пар з будь-якої несправності (ураховуються структурним підрозділом та залізницею приписки пасажирських вагонів);

  • усі випадки заміни колісних пар вантажних вагонів через нагрівання чи зсув букси.

Випадки появи повзунів і наварів на колісних парах пасажирських вагонів ураховуються:

  • в результаті несправностей авторегуляторів чи гальмових приладів — за структурним підрозділом та залізницею приписки пасажирських вагонів;

  • внаслідок порушення вимог Інструкції з експлуатації гальм рухомого складу на залізницях України (управління гальмами в пасажирських поїздах) — за локомотивним господарством залізниці;

  • внаслідок неправильного регулювання важільних передач гальмового обладнання вагонів — за пунктом формування пасажирського поїзда, а на зворотному шляху — за пунктом обороту поїзда чи пунктомперестановки вагонів.

Невірні дії причетних працівників, що призвели до затримки поїзда (п. 9.11)

До цього виду порушень у поїзній роботі відносяться усі випадки невірних дій працівників, що призвели до затримки поїзда на будь-який час.

Випадки затримок поїзда через неприймання (не-вивіз) їх станціями не вважаються порушеннями, якщо в процесі розслідування не буде встановлена наявність невірних дій причетних до цього працівників.