Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
токарева.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
62.67 Кб
Скачать

3. Облік грошових коштів

Для обліку і зберігання грошових коштів на Відокремленому підрозділі шахти Чайкіно Державного підприємства Макіїввугілля призначений касир, який є матеріально-відповідальною особою і несе повну матеріальну відповідальність за передані йому на зберігання грошові кошти. У посадові обов'язки касира входять:

• здійснює операції по прийому, обліку, видачі і зберіганню грошових коштів і цінних паперів з обов'язковим дотриманням правил тих, що забезпечують їх збереження;

• отримання і оформлення відповідно до встановленого порядку, документом грошові кошти в установах банку для виплати робітникам і службовцям заробітної платні, премій, оплати витрат, на відрядження;

• ведення на основі прибуткових і витратних документів касової книги, звірка фактичної наявності грошових коштів із залишками по книзі;

• складання касової звітності;

• видача готівки по правильно оформлених документах;

• ухвалення грошової виручки від реалізації невитрачених грошових сум з підзвітної суми, платню за послуги і інші внески, і своєчасно, і правильно вносити їх в банк;

• стежити за цілеспрямованим використанням грошових коштів, одержаних з банку.

Операції на рахунках в банку здійснюються згідно Інструкції НБУ «Про відкриття банками рахунків в національній і іноземній валюті».

Порядок встановлення ліміту готівки в касі регулюється Інструкцією НБУ «Про організацію роботи по наявному зверненню установами банків України».

Касові операції оформляються прибутковими і витратними касовими ордерами. Прихід грошей по ПКО, витрата - по ВКО, платіжним відомостям іншим документам, затвердженим спеціальним штампом.

У прибуткових і витратних касових ордерах указуються підстави для їх складання і перераховуються прикладені ним документи.

Під час отримання прибуткових і витратних касових ордерів касир зобов'язаний перевірити:

А) наявність і достовірність на документах підпису головного бухгалтера, а на витратних касових ордерах - дозвільного підпису керівника;

B) правильність оформлення документів;

C) наявність перерахованих в документах додатків.

Всі прибуткові і витратні касові ордери і документи, що їх замінюють, виписуються в бухгалтерії і реєструються в журналі реєстрації ПКО і ВКО.

Касир всі прибуткові і витратні документи реєструє в Касовій книзі. В кінці робочого дня касир підсумовує дані по приходу і витраті і виводить залишок на кінець дня.

Касова книга ведеться в одному екземплярі, вона прошивається, всі сторінки пронумеровані, книга завіряється друком і підписами керівника підприємства і головного бухгалтера.

Відривна частина листка касової книги є звітом касира за день і в кінці дня зі всіма ПКО і ВКО передається бухгалтеру на перевірку.

Касові документи, після складання звіту і його обробці в бухгалтерії, комплектуються в хронологічному порядку, підсумовуються і складають їх в окремі теки, і зберігаються вони протягом 36 місяців.

Журнал-ордер №1 с-г на підприємстві не ведеться, натомість формують в програмі Аналіз рахунку 30 за місяць. Дані виводяться на друк і підшиваються в теку до решти даних по цьому рахунку.

Для здійснення безготівкових розрахунків підприємство відкриває рахунок в банку.

Займається відкриттям рахунків в банку головний бухгалтер підприємства. Порядок відкриття рахунку в банку: пишеться заява на відкриття рахунку в банку, банку надається копія свідоцтва про реєстрацію підприємства, копія свідоцтва про реєстрацію підприємства в податковій адміністрації і картка із зразками підписів і друком. Після цього банк перевіряє документи, оформляє розпорядження на відкриття рахунку, привласнює підприємству номер особового рахунку. Банк реєструє всі досконалі операції на надходження і списання засобів по розрахунковому рахунку в спеціальній виписці з особового рахунку, яка видається підприємству за кожен операційний день.

Безготівкові розрахунки здійснюються по наступних документах:

 платіжне доручення

 платіжна вимога-доручення

 розрахунковий чек

 акредитив

Підприємство самостійно вибирає платіжні документи і визначає їх в договорі.

Найчастіше зустрічається платіжне доручення; воно оформляється платником і подається в банк, який його обслуговує.

У платіжному дорученні указуються назва платника і одержувача, їх адреси, код рахунку підприємства і сума виплати. У обов'язковому порядку указується призначення платежу.

На підставі платіжних доручень складається виписка банку операціоністом банку. Оскільки це банківський документ, слід пам'ятати, що вказані в ньому суми по дебету для підприємства є кредитом рахунку, а суми по кредиту - дебетом.

При обробці виписки бухгалтер перевіряє відповідність даних бухгалтерії підприємства з даними виписки, перевіряє правильність проведених операцій по розрахунковому рахунку і при виявленні помилок ставить про це в популярність відділяння банку в течії 10 днів з дня отримання виписки. При обробці виписки банку головний бухгалтер уточнює номер особового рахунку, уточнює суму вхідного залишку, звіривши її з попередньою випискою (витікаючий залишок), перевіряє вказані суми з первинними документами, проставляє поряд з цими сумами кореспондуючий рахунок.

У виписці у обов'язковому порядку повинні бути вказані дата, номер документа, короткий запис операції і суми по дебету і кредиту, а також всього оборотів за звітний період по дебету і кредиту (див. додаток 6).

По виписках банку заповнюється Ж/О №2 с-г, але на даному підприємстві такий регістр не ведеться, натомість формують Аналіз рахунку 31. Дані роздруковують і підшивають в спеціальну теку до інших.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]