Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІДЗ_2011_Фінансово-екон.діял.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
737.79 Кб
Скачать

Системи погодинної форми заробітної плати:

1.Пряма погодинна система побудована на визначенні заробітної плати на основі виключно фактично відпрацьованого часу і присвоєного робітникові тарифного розряду (ставки):

де – заробіток робітника при прямій погодинній системі;

– фактично відпрацьований за місяць час;

– годинна тарифна ставка за розрядом робітника.

2.Погодинно–преміальна система доповнює пряму погодинну систему оплати праці преміюванням за досягнуті результати роботи:

,

де – заробіток робітника при погодинно – преміальній системі;

– сума заробітку, нарахованого за прямою погодинною системою оплати праці;

– сума преміальних доплат за досягнення певних якісних або кількісних показників.

3.Система посадових окладів є різновидом прямої погодинної системи. При ній оплата праці робітників здійснюється не за погодинними тарифними ставками, а за місячними окладами:

,

де − заробіток робітника при окладній системі;

− місячний оклад;

− місячний фонд робочого часу (робочі дні за графіком);

− фактично відпрацьовані дні у тому ж місяці.

Критерії оцінювання результатів індивідуальних робіт

Робота надається на кафедру економіки, організації та управління підприємствами у встановлений термін. Якщо робота виконана і оформлена вірно, то викладач зараховує індивідуальну роботу роботу та допускає до захисту. Якщо є зауваження , що вимагають усунення, то робота повертається на доробку.

Захист індивідуальних робіт проводиться не пізніше як тиждень до складання іспиту з даної дисципліни. Під час захисту студент повинен добре володіти питаннями, що висвітлені в роботі, та бути готовим пояснити та захистити практичні завдання. Велике значення надається при цьому самостійності висновків і суджень.

Студенти, які не захистили індивідуальні роботи як і ті, що не виконали навчального плану, до іспиту з дисципліни Фінансово-економічна діяльність" не допускаються.

Рекомендована література

Нормативна та інструктивна література

1. Господарський кодекс України від 16.01.2003. №436-IV//Бухгалтер. – 2004. - №1-4.

2. Закон України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність” // Урядовий кур’єр. – 1999. – 1 вересня.

3. Закон України “Про оплату праці” // Галицькі контракти. - 1995.- №21.

4. Закон України “Про оподаткування прибутку підприємств”. Збірник систематизованого законодавства // Бухгалтерія. – 2003. - №1.

5. Методичні основи грошової оцінки земель в Україні: Наукове видання/ Дехтяренко Ю.Ф., Лихогруд М.Г., Мацневич Ю.М., Палеха Ю.М. – Київ: Профі, 2002. – 256 с.

6. Основні положення про склад витрат виробництва (обігу) і формування фінансових результатів на підприємстві і в організаціях України. / Урядовий кур’єр. - 1993.- 12 жовтня.

7. Положення по земельно-кадастровій інвентаризації земель населених пунктів. Затверджено “Держкомземом” 26.09.1997 р., №522/2326.

8. Розміри оплати земельно-кадастрових робіт та послуг. – К., 2001.

9. Указ Президента України “Про заходи щодо створення системи державної реєстрації земельних ділянок, нерухомого майна та прав на них у складі державного земельного кадастру”. – К., 17 лютого 2003 року, №134/2003.

Навчальна та довідкова література

10. Бажанов К.В., Беспалов Н.А., Гормон I.А. и др. Экономика топографо-геодезического производства - М.: Недра, 1982.

11. Брикин П.А., Кимельман С.А. Математическое программирование в планировании геодезических и топографических работ. - М.: Недра, 1972.

12. Іванілов О.Ф, Таряник О.М., Перетятько А.Ю. Економіка підприємства: Навч. посібник для самостійного вивчення дисципліни. – Харків: Консул, 2008. -374 с.

13. Кавунець Д.Н. Економіка і організація геодезичного виробництва: Навч. посібник. – К.: ІЗМН, 1996.

14. Креніда Ю.Ф., Кривоборець Б.І. Організація, планування і управління топографо-геодезичним виробництвом: Підручник. – Донецьк: ТОВ ”Лебідь”, 2004.-522 с.

15. Мец В.О. Економічний аналіз фінансових результатів та фінансового стану підприємства: Навч. посібник. – К.: Вища школа, 2003. – 278 с.

16. Салига С.Я., Дацій Н.В., Корецька С.О. Фінансовий аналіз: Навч. посібник. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 210 с.

17. Економіка підприємства: Підручник в 2-х т. / За ред. С.Ф.Покропивного – К.: Вид-во «Хвиля-прес», Донецьк: мале підприємство «Поіск». Т-во книголюбів, 1995.

18. Фінанси підприємств: Підручник / За ред. А.М. Поддєрьогіна. — К.: КНЕУ, 2004.

19. Цал-Цалко Ю.С. Фінансовий аналіз: Підручник. – К.: Центр учбової літератури, 2008. — 566 с.

20. Шило В.П., Ільїна С.Б., Боровська С.С., Барабанова В.В. Фінанси підприємств: Теоретично-практичний посібник. – К.: ВД „Професіонал”, 2006. – 288 с.

Методичні вказівки до виконання індивідуальних робіт з дисципліни «Фінансово-економічна діяльність» для студентів спеціальності «Інженерна геодезія» заочної форми навчання

Укладач: Кутова Наталя Геннадіївна

Реєстраційний № _____________

Підписано до друку __________________ 2011 р.

Формат ______А5____________

Обсяг __________________ стор.

Тираж __________________ прим.

Видавничий центр КТУ,

вул. XXII Партз’їзду, 11,

м. Кривий Ріг