Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Экзамен No.1.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
640.51 Кб
Скачать

50. Міжнародні автомобільні перевезення

Міжнародні автомобільні перевезення регламентуються Конвенцією про договір міжнародного перевезення вантажів (КДПВ) підписаного в Женеві у 1956 р. КДПВ була прийнята з метою уніфікації умов, що регулюють міжнародне перевезення вантажів автотранспортом, зокрема щодо документів, які застосовують для перевезення, а також відповідальності перевізника.Згідно з КДПВ, для здійснення автотранспортного пере­везення укладається єдиний договір навіть у випадку його реалізації кількома перевізниками. Послідовні перевізники мають право укладати угоди між собою.

Договір перевезення вантажу автотранспортом підтверджується накладною на перевезення вантажу, яка засвідчує прийняття вантажу перевізником, але не вважається товаророзпорядчим документом. Накладна складається в трьох примірниках.. Накладну підписують відправник та перевізник. Здійснення автомобільних перевезень оплачується за та­рифом з розрахунку за перевезення однієї тонни вантажу за-лежно від відстані. Передбачено також надбавки, знижки та штрафи відповідно до встановленої плати (тарифу).Митний режим при перетині кордонів європейських дер­жав автотранспортом регулює Митна конвенція про міжна-родне перевезення вантажів із застосуванням книжки. Книжка МДП — це книжка міжнародного Дорожнього Перевезення, яка є документом, що застосовується для автомобільних перевезень вантажів через митні кордони кількох держав без їх перевантаження.Міжнародні автомобільні перевезення характеризуються такими рисами:1)можливість забезпечити швидку та в повній цілості до­ставку вантажів у пункти призначення;2)доставка вантажів до отримувача може здійснюватися без перевантаження;3)велика мобільність перевезень;4)висока ефективність при перевезеннях вантажів на не-велику відстань (до 200 км);5)ритмічність перевезення вантажів; 6)залежність від дорожньої мережі;7)складність управління вантажем, який знаходиться ду-же далеко від керуючого Найбільш активно автомобільний транспорт використовується для перевезення вантажів в/із країн Східної та Західної Європи, СНД та Туреччини, а також у якості складової змішаних перевезень.

51.Валютно-фінансові умови при здійсненні операцій з Давальницької сировини

Давальницька сировина — це сировина, матеріали, напівфабрикати, комплектуючі вироби, енергоносії, ввезені на територію України іноземним замовником (чи закуплені іноземним замовником за іноземну валюту в Україні) або вивезені за її межі українським замовником. Давальницька операція — це поставка однією стороною сировини, напівфабрикатів, комплектуючих виробів для їх наступної переробки в країні торговельного партнера та зворотня поставка готових виробів в країну першого експорту.У контракті на переробку давальницької сировини в ме­жах валютно-фінансових умов потрібно визначити: 1)заставну вартість давальницької сировини;2)контрактну вартість готової продукції.3) варіант розрахунку за виготовлення готової продукції .4)умови повернення готової продукції або коштів за ЇЇ ре-алізацію. Плаііжні умови при ввезені на митну територію України давальницької сировини. Давальницька сировина, що вво­зиться на митну територію України іноземним замовником, обкладається ввізним митом, податками та зборами, що справляються у разі ввезення товарів. їх сплата проводиться українським виконавцем шляхом видачі простого векселя дер­жавни податковій інспекції за місцем знаходження виконавця з терміном платежу, що дорівнює терміну здійснення операції з давальницькою сировиною, але не більше ніж 90 календар-них днів з моменту оформления ввізної митної декларації. Су­ма, вказана у векселі, визначається у валюті контракту. Платіжні умови при вивезенні давальницької сировини за межі митної території України. Давальницька сировина, що не обкладається експортним митом, податками та зборами, вивозиться з України на підставі надання українським замовником органу митного контролю письмового зобов’язання щодо повернення в Україну готової продукції, виробленої з цієї сирови­ни (або повернення в Україну валютної виручки від реалізації готової продукції), не пізніше ніж через 90 календарних днів з моменту оформления вивізної вантажної митної декларації.

У разі якщо давальницька сировина, яка вивозиться за межі України українським замовником, підлягає обкладенню експортним митом, податками та зборами, то їх сплата (крім митних зборів) проводиться украшським замовником шляхом видачі простого векселя з відстроченням платежу на період здійснення операції. Порядок розрахунків за перероблення, оброблення, зба-гачення або використання давальницької сировини такий:1)розрахунки можуть здійснюватись у грошовій формі, частиною давальницької сировини чи готової продукції (крім забороненої до експорту), або з використанням усіх цих форм;

2)при вивезенні українським виконавцем частини да-вальницької сировини чи готової продукції, що одержа­на як оплата виконаної роботи, чи продукції, яка виго-товлена з цієї сировини, сплаті підлягають тільки по­датки та збори (обов’язкові платежі);3)якщо розрахунки здійснюються в іноземній валюті, то вона вводиться на рахунок українського виконавця в уповноваженому банку України.