Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TG.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
138.89 Кб
Скачать

34. Система технічного обслуговування підприємства.

СТОВ виконує такі ф-ції:1) ремонт устаткування, догляд за ним і налагодження 2)забезп роб місць інстр3) переміщення вантажів, виконання вантажно розвантажуючих робіт4)забезп п-вом ел та теплового ен, паром, газом, стиснутим повітрям 5) своєчасне забезп вир цехів сировиною, осн та доп мат, паливом, а також складування та зберігання мат ресурсів та готових виробів ВИДИ ГОСПОДАРСТВ:

РЕМОНТНЕ ГОСПОДАРСТВО форми організації рем – профілактичних робіт на п-ві: 1) централізована форма (передбачає, що весь рем персонал п-ва підпорядковано гол механіку) 2) децентралізована форма (передбачає, що усі види рем робіт викон персоналом цехових рем баз, які підпорядковані начальником цехів) 3) змішана форма(техн обслуговування і поточний ремонт здійснює вир персонал, а кап ремонт – персонал рем мех цеху)

Розрізняють 2 сист ремонту: 1) сист планово-запобіжного ремонту (ПЗР) (поаново запланований рем здійснюють відп до вст нормативів) 2)сист рем за результатами техн діагностики (рем зб залежно від фактичної потреби в них)

В сист ПЗР виділяють таку нормативи:1) рем цикл – проміжок часу між капітальними ремонтами, або між поч експлуатації об’єкта оз та першим ремонтом.2) рем період – проміжок часу між двома суміжними ремонтами.3) структура рем циклу – перелік і послідовність планових ремонтів процесів техн обслуговування в межах одного ремонтного циклу.

ІНСТРУМЕНТАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО – сукупність вн вир підрозділів п-ва, що зайняті придбанням, проектуванням, виготовленням, ремонтом техн-оснаски, її обліком, збергіаням та видачею на роб місця. - інструментальний відділ (підпорядковуються гол технологу на п-ві) постачає інстр і пристрої, що виготовляються на спец інстр заводах, а також проектування техн оснаски для власних потреб. - інст. цех(підпорядковуються гол технологу на п-ві) виготовлення та ремонт і відн інст. - інст склад(підпорядковуються гол технологу на п-ві) збергіання, облік та видача цехами інстр - існт роздавальні комори (підпорядковуються начальнику відн цеху) обслуговування роб місць інстр

Норму витрат інср встановлють залежно від типу в-ва. У масовому в-тві її розраховують на оперцію, деталь або виріб. В серійному та одиничному її встан у заг вигляді.

ТРАНСПОРТУВАЛЬНЕ ГОСПОДАРЮВАННЯ очолює начальник тр техн відділу, до якого входять техн бюро, бюро організації перевезень, диспечерська служба та бюро тари. Види транспорту: зн; міжгалузевий; вн цеховий; міжопераційний; загальноцеховий. Планування роботи ТГ полягає в розробці річних квартальних та калеварних(місячних, добових) планів.

ЕНЕРГЕТИЧНЕ ГОСПОДАРСТВО До складу ЕГ входять такі види: - електросилове(ел. Мережі, акумуляторне г)- теплосилове(котельні, водопостачання, каналізація)- газове (газ мережі, вентиляційні, холодильні установки)- лічне (нагрівальні, терм печі)- слабко – струмове (власні телефоні мережі)- енерго-ремонтне. Очолює ЕГ головний енергетик п-ва.

СКЛАДСЬКЕ ГОСПОДАРСТВОВиди складів п-ва: - мат склади(для зберігання сировини, матеріалів, напівфабрикатів) матеріальні мають бути перевірені.– вирбничі склади(для зб напівфабрикатів власного в-тва) – збутові склади ( для зб готовоїї продукції та відходів в-тва, що підлягають реалізації)Розміщення і зб мат рес на п-ві здійснюється такими способами: 1- сортове; 2 – партіонний; 3 – комплектне ( є різновидом сортового) та озн розміщення мат комплектами, що відпускаються на в-тво.Облік руху МР ведеться за доп. картотеки як на складах п-ва(кількісно – сортовий облік) так і в бухгалтерії(кількісно – вартісний облік).В окремій картці зазнчаєтсья номенклатурний номер мат, його його найменуваня, марка, одиниця виміру, ціна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]