Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketing_11-12_OEF_ep.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
368.13 Кб
Скачать

12. Критерії оцінювання навчальних досягнень студентів під час проведення підсумкового контролю

В кінці вивчення дисципліни “Маркетинг” студенти згідно із навчальним планом складають екзамен. На оцінку за іспит впливають такі моменти:

  • рівень опанування основних проблемних питань відповідно до програми дисципліни та до завдань екзаменаційного білету;

  • розуміння студентом суті ключових термінів і категорій;

  • ступінь ознайомлення із основною та додатковою науковою літературою та ключовими документами відповідно до програми дисципліни;

  • вміння пов’язати теоретичні викладки та аспекти дисципліни з практичними подіями, що здійснюються в практичній діяльності підприємств;

  • здатність студента відстоювати власні погляди;

  • вміння студентом робити висновки відповідно до піднятих проблем курсу, а також, вміння провести власні пропозиції щодо вдосконалення тих аспектів, де на їх думку були допущені певні хиби;

  • вміння студентом креативно підійти до вирішення поставлених перед ним практичних завдань, та дотримання при цьому основних правил та законів економічної діяльності реальних підприємств;

  • вміння логічно та у відведений на це час викласти основні положення запропонованих в екзаменаційному білеті питань і зробити відповідні висновки та узагальнення з поданих проблем.

Оцінкою А - “відмінно” – 36-40 балів студент може бути оцінений тоді, коли студент вільно володіє проблематикою екзаменаційних питань, здійснює самостійний аналіз опрацьованого матеріалу, використовує широке коло наукової інформації, в тому числі і отриманої з інших предметів а також інформацію з іноземних джерел та практичної діяльності. Відповідь є повною і всебічно охоплює всі підходи до розв’язання даної проблематики, а також повністю розкриває програмний матеріал. Правильно відповідає та вірно обґрунтовує свої відповіді на всі тестові завдання.

Оцінкою В - “дуже добре” – 34-35 балів студент може бути оцінений тоді, коли під час відповіді на поставлені в екзаменаційному білеті завдання, виявивши належну підготовку, допускає незначні неточності в обґрунтуванні окремих екзаменаційних питань. Є незначні недоліки у повноті висвітлення іспитових питань, не може пояснити свою позицію у висвітленні певних складових окремого питання. Не може вірно обґрунтувати свою позицію під час відповіді на тестове завдання.

Оцінкою С - “добре” – 30-33 балів студент може бути оцінений тоді, коли під час відповіді на поставлені в екзаменаційному білеті завдання, виявивши належну підготовку, допускає неточності у трактуванні окремих питань, термінів чи категорій, відчуває певні труднощі в узагальненні теоретичного матеріалу. Є незначні недоліки у повноті висвітлення іспитових питань, не може пояснити свою позицію у висвітленні окремого питання, або не може методично правильно, чи в повній мірі висвітлити поставлену перед ним проблему. Дає правильну відповідь тільки на одне тестове завдання, або не може вірно обґрунтувати свою позицію під час відповіді на нього.

Оцінка D - “задовільно”27-29 балів може бути виставлена за тієї умови, якщо студент орієнтується в проблематиці екзаменаційних питань, але не може зробити висновки, пов’язати теоретичні узагальнення із отриманою додатковою інформацією, не повністю висвітлює суть поставлених перед ним іспитових завдань, або не повністю, чи не вірно відповідає на поставлені додаткові питання. Не відповідає на жодне із тестових завдань та не може обґрунтувати у відповіді своєї позиції щодо них.

Оцінка Е - “достатньо” – 25-26 балів може бути виставлена за тієї умови, якщо студент слабко орієнтується в проблематиці екзаменаційних питань, і не здатен зробити висновки, пов’язати теоретичні узагальнення із практикою, не повністю висвітлює суть поставлених перед ним іспитових завдань, або не повністю, чи не вірно відповідає на поставлені додаткові питання. Не відповідає на одне із тестових завдань та не може обґрунтувати у відповіді своєї позиції щодо них.

Оцінка FХ - “незадовільно” – 15-24 балів виставляється тоді, коли студент не орієнтується в проблематиці двох із трьох поставлених перед ним екзаменаційних питань та не відповідає чи відповідає не вірно на поставленні додаткові. Не вірно відповідає на питання тестових завдань і не вміє обґрунтувати власну думку щодо них.

Затверджено на засіданні кафедри загальноекономічних дисциплін

Протокол № 1 від 30 серпня 2011 р.

Завідувач кафедри ________д.е.н., професор Комарницький І.Ф.

(підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]