Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_N_P_IDPZK_1.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
942.08 Кб
Скачать

Опис предмета навчальної дисципліни

«Історія держави і права зарубіжних країн»

(за вимогами ЕСТS )

КУРС

Напрям,

освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика

навчального курсу

Кількість кредитів відповідних ECTS: _6_

Модулів: _2_

Змістових модулів: _2_

Загальна кількість

годин: 216_

Тижневих годин: _4_

Шифр

Правознавство

6.030402 /

бакалавр / магістр / аспірант / викладач

Семестр: 2__

Лекції

(теоретична підготовка): _36

Семінари: _36_

Практичні: __

Самостійна робота та індивідуальна робота

(доповіді, реферати, інші навчально-дослідницьке завдання)  144

Вид контролю: екзамен

Розподіл матеріалу на змістовні модулі зміст навчальної дисципліни змістовий модуль 1

Тема 1. Історія держави і права зарубіжних країн як наука та навчальна дисципліна

Предмет історії держави і права зарубіжних країн. Періодизація курсу. Цивілізаційний та формаційний підходи до вивчення історії держави і права зарубіжних країн. Історіографія науки. Функції історії держави і права зарубіжних країн. Принципи вивчення історії держави і права зарубіжних країн. Методологія навчальної дисципліни. Основні загальнофілософські, загальнонаукові та спеціальнонаукові методи дослідження історико-правових явищ і процесів. Міжпредметні зв’язки цієї дисципліни. Завдання курсу. Значення вивчення історії держави і права зарубіжних країн для професійної підготовки працівників органів внутрішніх справ.

Ключові слова та поняття: держава, право, предмет і об’єкт науки, методи і принципи науки, міждисциплінарні зв’язки, періодизація, формація, формаційний підхід, цивілізація, цивілізаційний підхід.

Роль і значення теми для діяльності працівників міліції

Вивчення теми має значне теоретичне та загальнометодологічне значення: розуміння сутності предмету, принципів вивчення історії держави і права зарубіжних країн, метотодології навчальної дисципліни, основних загально філософських, загальнонаукових та спеціальнонаукових методів дослідження державо-правових явищ і процесів, сприяє усвідомленню закономірностей генези та еволюції історичних форм державності, правових звичаїв та норм і становить фундамент для вивчення основних правових дисциплін.

Обсяг знань, вмінь студентів (курсантів) після вивчення теми

Обсяг знань зростатиме в міру засвоєння навчального матеріалу: студент опанує основні загальнофілософські, загальнонаукові та спеціальнонаукові методи дослідження державно-правових явищ і процесів, що становить методологічну основу уміння порівнювати, співставляти та аналізувати факти з історії держави та права провідних країн світу і сприяє формуванню плюралістичного підходу щодо оцінки будь-яких державно-правових інститутів та розуміння засад їх функціонування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]