Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovaya_rabota_yuli(2).rtf
Скачиваний:
20
Добавлен:
14.07.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать

2.3 Результати рекламної діяльності підприємства «Зет-тур».

Протягом усієї рекламної кампанії варто постійно стежити за ефективністю реклами, щоб вчасно відкоригувати стратегічний хід компанії, якщо потрібно, щоб вона (реклама) у кінцевому рахунку досягла мети.

Поняття ефективності реклами містить у собі одночасно такі неоднорідні по змісту поняття, як економічний ефект, психологічний ефект (психологічний вплив на представників цільових груп) і соціальний ефект, що виражається у визначеному впливі на все суспільство в цілому (зокрема , вплив на формування смакових переваг людей, їхніх поглядів і понять про різні моральні і матеріальні цінності і т.д.)

Для вимірів комунікативної і торгової ефективності реклами дослідники користаються декількома різними методами.

Виміри комунікативної ефективності говорять про те, яку ефективну комунікацію забезпечує оголошення. Цей метод, що одержав назву випробування текстів, можна використовувати як до розміщення оголошення, так і після його публікації чи трансляції.

До розміщення оголошення рекламодавець може провести опитування споживачів на тему, чи подобається їм передбачуване оголошення і чи виділяється звертання з ряду інших. Після розміщення оголошення рекламодавець може провести виміри запам’ятовуємості реклами споживачами.

Одним зі способів виміру торгової ефективності реклами є порівняння обсягу продажів з витратами на рекламу за минулий період. Ще одним способом є розробка експериментальної рекламної програми. Інша розповсюджена методика полягає в порівнянні економічних результатів господарської діяльності двох однотипних торгових чи інших підприємств, одне з яких проводило рекламну кампанію, а інше – не проводило.

Для того щоб проаналізувати результати діяльності підприємства внаслідок застосування існуючих методів рекламної кампанії, необхідно підрахувати кількість туристів яким були реалізовані турпутівки за різними напрямками.

Табл.2.6

Порівняльна характеристика даних про туристів які виїжджали за кордон у 2009 та 2010 роках.

Напрямок

2009

2010

Турція

629 чол.

430 чол.

Італія

-

15 чол.

Угорщина

-

10 чол.

Естонія

-

2 чол.

Чехія

11 чол.

29 чол.

Греція

-

15 чол.

Франція

5 чол.

14 чол.

Китай

-

2 чол.

Балі

-

4 чол.

Йорданія

-

1 чол.

Єгипет

280 чол.

102 чол.

Болгарія

-

160 чол.

Таїланд

-

10 чол.

Чорногорія

-

3 чол.

ОАЕ

10 чол.

20 чол.

Польща

-

34 чол.

Росія

-

11 чол.

Хорватія

-

8 чол.

Виходячи із даних таблиці 2.1 можна зробити висновок що підприємство в 2010 році працює ефективніше ніж у 2009 році. Але для збільшення показників реалізації путівок в плановому періоді необхідно вдосконалювати методи соціально-психологічного управління підприємства «Зет-тур».

Фінансовий стан підприємства - це сукупність показників, що відображають наявність, розміщення і використання ресурсів підприємства, реальні і потенційні можливості підприємства. Фінансовий аналіз діяльності підприємства - комплексне вивчення фінансового стану підприємства з метою оцінки досягнутих фінансових результатів, що проводиться за допомогою методів фінансового аналізу за даними бухгалтерської звітності підприємства.

Основною метою фінансового аналізу є отримання невеликої кількості ключових параметрів, що дають об'єктивну і точну картину нового стану підприємства, його прибутків і збитків, змін в структурі активу і пасиву, в розрахунках з дебіторами і кредиторами. Основними завданнями аналізу фінансового стану підприємства є:

• загальна оцінка фінансового стану підприємства за період аналіз змін статей активу і пасиву балансу;

• аналіз прибутка та рентабельності досліджуваного об'єкту, оцінка основних чинників та їх зміну;

• аналіз фінансової стійкості і ділової активності підприємства;

• оцінка ліквідності і платоспроможності туристичного підприємства [11 с. 65].

На підставі фінансового документа «Звіт про фінансові результати» проведений аналіз динаміки показників господарської діяльності туристичного підприємства «Зет-тур» за період 2009-2010 рр., наведений в таблиці 2.2

Табл. 2.7

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]