Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДБН В.2.3-18~2007.DOC
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
1.63 Mб
Скачать

11.2 Загальні вимоги до зв'язку

  1. У проект будівництва трамвайної або тролейбусної лінії треба включати такі види вироб-­ ничого й технологічного зв'язку: адміністративно-службовий, диспетчерський та технологічний.

  2. Адміністративно-службовий зв'язок треба передбачати для забезпечення:

  • обміну службовою інформацією про виробничу діяльність підприємства (організації);

  • телефонного зв'язку між абонентами всього підприємства (організації) чи між абонентами його підрозділів.

Для адміністративно-службового зв'язку треба застосовувати автоматичні телефонні станції.

  1. Диспетчерський зв'язок треба проектувати для забезпечення короткої службової інфор-­ мації з питань виробництва, організації руху, виклику аварійно-відбудовних засобів і для оперативних вказівок та розпоряджень. Диспетчерський зв'язок повинен забезпечувати прямий безпосередній телефонний зв'язок оперативного керівника (диспетчера, оператора й ін.) зі своїми прямими або­- нентами всього підприємства чи його підрозділів.

  2. Технологічний зв'язок треба проектувати для забезпечення:

  • дистанційного керування тяговими підстанціями системи електропостачання;

  • документального зв'язку з експлуатаційними і виробничими підрозділами;

  • передачі інформації в автоматизовані системи керування.

11.2.5 Для каналів виробничого й технологічного зв'язку можна використовувати проводи власної телефонної мережі підприємства чи абоновані в міській (відомчій) телефонній мережі, а також засоби безпровідного зв'язку.

11.3 Виробничий та телефонний радіозв'язок

  1. Усі кінцеві станції повинні мати телефонний зв'язок з центральним диспетчером чи районом міста залежно від прийнятої системи керування рухом за двома каналами зв'язку – загаль-­ номіським або адміністративно-службовим та оперативно-диспетчерським. Один канал може бути провідним телефонним зв'язком, а інший - безпровідним.

  2. Проміжні пункти регулювання рухом трамвая і тролейбуса повинні мати виробничий зв'я-­ зок з диспетчером та між собою.

  3. Постійні ревізорські пости повинні мати телефонний зв'язок з диспетчером на каналі оперативно-диспетчерського зв'язку зі світловим чи звуковим пристроєм виклику від місця розта-­ шування поста.

  4. На всіх маршрутах трамвая і тролейбуса через кожні 2,5 км повинна бути забезпечена можливість зв'язку водіїв з диспетчером.

  5. Підрозділи швидкої технічної допомоги, електропостачання, рухомого складу, колії та руху повинні мати телефонний зв'язок з диспетчерами по каналах оперативно-диспетчерського, загаль­- номіського або адміністративно-службового зв'язку.

  6. Транспортні засоби швидкої технічної допомоги, технологічного та експлуатаційного приз­- начення, у тому числі служб колії, руху та енергогосподарства треба оснащувати засобами радіо- або мобільного зв'язку для оперативного зв'язку з диспетчерами. Можна оснащувати транспортні засоби мобільним зв'язком.

  1. Для перегонного зв'язку швидкісного трамвая треба передбачати стаціонарні засоби звязку, які повинні бути встановлені в релейних шафах системи ИРДП чи спеціальних стояках на перегонах завдовжки більше ніж 1,0 км, а також на станціях (зупинках), переїздах, на підходах до транспортних розв'язок.

  2. На підземних станціях (заглиблених зупинках) швидкісних ліній і в депо треба передба-­ чати місцеві пристрої гучномовного оповіщення й світлові табло для інформації пасажирів і обслу-­ говуючого персоналу.

  3. Для ліній звичайного трамвая і тролейбуса необхідно передбачати встановлення стаціо-­ нарних засобів зв'язку на тягових підстанціях, на кінцевих станціях, у приміщеннях диспетчера з руху й електродиспетчера, а також у приміщеннях аварійно-відновлювальних (ремонтних) бригад.

46