Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДБН В.2.3-18~2007.DOC
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
1.63 Mб
Скачать

6.7.3 Автоматизовані стрілки, керовані з поста централізованого керування

  1. Розташування та конструкція централізованих постів повинні забезпечувати безпеку особи, що керує стрілками, і не заважати руху транспорту та пішоходів.

  2. Усі централізовано керовані стрілки повинні бути обладнані системою автоматичного блокування і світлофорною сигналізацією, що унеможливлює переведення стрілок під час руху вагонів.

  3. Пости централізованого керування стрілками треба обладнати пультами зі світловою сигналізацією, що відображає положення стрілок і роботу системи блокування.

6.7.4 Автоматизовані програмно-керовані стрілки

  1. Автоматизовані програмно-керовані стрілки треба переводити в необхідне положення залежно від маршруту трамвайного вагона. Вони повинні бути блокованими під час перебування вагона або потяга на стрілці.

  2. На випадок можливих несправностей пристрою програмного керування треба передба-­ чити світлову сигналізацію для водія трамвая.

  3. Живлення складових частин програмно-керованих стрілок треба забезпечити від кон-­ тактного проводу або від вуличної мережі змінного струму.

6.8 Мости, шляхопроводи, естакади і тунелі

  1. Мости, шляхопроводи й естакади треба проектувати згідно з ДБН В.2.3-14. Тунельну ділянку швидкісного трамвая треба проектувати згідно з ДБН В.2.3-7.

  2. Місця розташування рейкових температурних компенсаторів на мостах, шляхопроводах і естакадах треба пов'язувати з конструкцією будівлі прольоту моста.

Крайні рейкові компенсатори розташовують за границями стоянів моста, шляхопроводу на пе­рехідній плиті на відстані не менше ніж 2,0 м від деформаційного шва.

Проміжні рейкові температурні компенсатори треба зміщувати з деформаційного шва на су­цільну конструкцію будівлі прольоту вперед за напрямком руху.

  1. Підземні ділянки у вигляді двох одноколійних тунелів треба проектувати в разі виконання тунельних робіт закритим способом, а двоколійні тунелі - для відкритого способу. У проекті треба передбачати можливість подовження тунелів і розвитку підземних станцій, якщо це передбачено генеральним планом.

  2. Підземні станції швидкісного трамвая треба розміщати в транспортних вузлах і поблизу основних пасажироутворюючих пунктів. Входи в станції треба сполучати з підземними пішохідними переходами.

  3. Платформа для посадки пасажирів, що розташована на мосту, шляхопроводі, естакаді або в тунелі, повинна мати такі розміри:

  • довжина - не менше ніж довжина вагона чи потяга;

  • ширина - не менше ніж 3 м;

  • висота над рівнем головки рейки - (360±60) мм.

6.8.6 Треба передбачити встановлення ескалатора та ліфта1 на платформу у випадках, якщо загальна висота сходів має такі значення:

  • від 6 м до 7 м для підйому пасажирів на платформу;

  • більше ніж 7 м для підйому та спуску пасажирів.

1 Ліфт призначений для осіб з обмеженою здатністю до пересування.

23

ДБН В.2.3-18:2007

6.8.7 Для людей з обмеженою здатністю до пересування можна проектувати спеціальні підйом­ники у разі відсутності ескалатора чи ліфта.