Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка до ДЕКу 4 курс 2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
344.58 Кб
Скачать

4.10.Франчайзинг як спосіб організації власної справи

Поняття франчайзингу та його типи. Термін «франчайзинг». Дистриб’ютор. . Ліцензія. «Ноу-хау». Мартін Мендельсон. Три типи франчайзингу.

Переваги та вади франчайзингу для франчайзера. Основні переваги, про які повинен знати підприємець. Негативні сторони франчайзингу.

Вади, що виникають під час роботи в системі франчайзингу. Стандартизація діяльності. Франчайзні платежі. Політика, що проводиться франчайзером.

Як стати франчайзі. Самоаналіз. Розгляд ринкових позицій франчайзингової системи. Оцінювання франчайзера. Оцінювання ділової пропозиції.

Правові аспекти: угода про пільгове підприємництво. Етапи укладання контракту. Аспекти, найважливіші для періоду від підписання договору до відкриття підприємства-франчайзі . Основні функції «1С».

Франчайзинг в інформаційному бізнесі. Програма «1С:Бухгалтерія». Франчайзинговий проект.

4.11.Купівля існуючого бізнесу

Переваги та вади купівлі існуючого бізнесу» Метод входження у світ бізнесу . Переваги та вади. Фактори, враховувані за злиття і поглинання підприємств.

Теоретичні засади оцінювання бізнесу. Оцінювання бізнесу. Що таке «вартість бізнесу»? Принципи оцінювання бізнесу. Принципи оцінювання нерухомості.

Процес оцінювання вартості бізнесу. Принципи збалансованості, економічної величини та економічного поділу.Процес оцінювання.Схема балансу підприємства.Ставка дисконту.

Купівля ,злиття і поглинання в інформаційному бізнесі.

4.12.ОСНОВИ ПЛАНУВАННЯ ПIДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДIЯЛЬНОСТI

Бiзнес-план, його функцiональнi ролi. Змiст, структура та обсяг бізнес-плану. Послідовність складання бізнес-плану.Вимоги i правила щодо оформлення бізнес плану. Поетапний опис компанії по залученню капіталу» Процес залучення інвесторів.

4.13. Організація презентації фірми

Що таке презентація. Обов’язкові умови проведення презентації. Суть презентації фірми.Типи презентацій та особливості їх організації. Знання типу презентації. Види презентацій. Хід та мета презентації.Організація і планування презентації. Основні етапи підготовки презентації. Аналіз мети презентації. Розроблення головної ідеї. Планування і прогнозування тривалості презентації. Аналіз аудиторії та вибір стилю проведення презентації. Розроблення структури виступу. Відповіді на запитання.Методи підвищення ефективності презентації. Види виголошення промови. Поради від професіоналів.Комплекс дій з підготовки презентації.

Наочні матеріали у проведенні презентації. Типи наочних засобів. Характеристика засобів ілюстрування промови.

4.14.Організаційна структура інформаційно-обчислювальної фірми

Поняття «організаційна структура”. Елементи організаційної структури.

Фактори формування організаційних структур» Організація робіт. Типи організаційних структур.Етапи побудови організаційної. Формування (проектування) і зміна організаційної структури.Функції осіб, що керують фірмою» Керівник. Голова РД (президент). Виконавчі функції.

4.15.Створення виробничої системи інформаційно-обчислювальної фірми

Організація операційної системи. Елементи виробничого процесу організації. Організація праці. Організація управління.

Підсистема виробництва продукції. Взаємозв’язок підсистем виробничої системи. Підсистема забезпечення. підсистеми планування і контролю.

Неперервне виробництво. Проекти. серійне виробництво — дрібносерійне, багатосерійне; масове виробництво.Особливості проектування виробничої системи інформаційно -обчислювальної фірми. Комплексний контроль якості. Проектування виробів. Проектування виробничого процесу. Визначення виробничих потужностей і місця їх розташування. Проектування підприємства. Розробка виробничих операцій. Переваги спеціалізації. Вади спеціалізації.