Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
gosAudit.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
165.38 Кб
Скачать

3. Основна мета та цілі аудиторської перевірки

Аудиторская перевірка - незалежна перевірка з метою висловлення думки про достовірність.

Основною метою аудиторської перевірки є формування професійної думки аудитора щодо достовірності та повноти відображення даних про господарські факти, явища і процеси у документах підприємства.

Аудиторська перевірка потрібна для того, що б організація мало підтвердження своєї фінансової звітності, це необхідно їй для ведення господарської діяльності, і так само важливо для її партнерів і клієнтів і кредитних організацій. Ціль аудиторської перевірки полягає в зборі, аналізі і концентрації аудиторських доказів для того, що б зробити висновок про правильність відображення операцій в бухгалтерії та правильному складанні фінансової звітності.

4.Предмет аудиту.Метод аудиту.Завдання аудиту.

Аудит - перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб'єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам ЗУ, П(с)БО. або інших правил (внутрішніх положень суб'єктів господарювання) згідно із вимогами користувачів.

Предмет аудиту-це інформація,яка підлягає збору,оцінці і вивченню з метою розкриття змісту і вивчення фактів у функціонувані системи госп.механізму на стадіях розширеного відтворення вир-ва.

Метод - це прийом дослідження, який визначає підхід до об'єктів, що досліджуються, тобто шлях наукового пізнання і встановлення істини.

Загальнонауковими методами є: аналіз і синтез, Індукція і дедукція, аналогія і моделювання, абстрагування і конкретизація, системний аналіз, функціонально-вартісний аналіз тощо.

Аналіз - це метод дослідження, який стосується вивчення предмета шляхом розчленування його на складові.

Синтез - метод дослідження об'єкта в його цілісності, в єдності його частин

Індукція - метод дослідження, за яким загальний висновок складається на підставі ознайомлення не зі всіма ознаками, а лише з частиною їх, тобто способом виведення висновків від окремого до загального .

Дедукція - метод дослідження, за якого спочатку вивчається стан об'єкта в цілому, а потім стан його складових елементів, тобто висновки роблять від загального до окремого.

Аналогія - прийом наукових висновків, за допомогою якого досягається пізнання ознак суб'єктів на основі їх подібності з ін..

Моделювання - спосіб наукового пізнання, який ґрунтується на заміні об'єкта, що вивчається, на його аналог, модель, що містить істотні прикмети оригіналу (наприклад, стандарти).

Абстрагування - прийом відволікання, способом абстракції переходять від конкретних об'єктів до загальних понять .

Конкретизація - дослідження стану об'єктів за певними конкретними умовами їх існування

Системний аналіз - вивчення об'єкта як сукупності елементів, що утворюють систему.

Завданнями аудиту є:

1.перевірка достовірності ф.з.,цілеспрямован.госп.опер.,стану б/о.

2.проведення аналізу фін.госп.діял. з метою визначення шляхів підвищ.її економ.ефектив.

3.консультування суб'єктів підприємн.діяльн. з питань організ.б/о і внутр.контролю.

4.проведення оцінки майна у зв'язку з приватизацією,банкрутством.

5.захист фін.інтересів клієнта.

6.проведення наук.досл. в сфері організації і методології обліку управління фін.контролю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]