Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
комп пр метод.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
734.21 Кб
Скачать

4. Вимоги до оформлення звiтiв

Звіт з практики повинен складатись у вигляді пояснювальної записки, кiлькiстю від 35 i більш сторінок тексту підготовленого за допомогою текстового редактора та від 10 лістингiв. Лістинги повинні бути зроблені на окремих листах та закрiпленi в звiтi. Сторінки тексту звіту та лістинги повинні мати колонтітули, вміщаючи прізвище студента, його ім’я та шифр академічної групи (по правому верхньому кутку сторінки чи лiстинга).

Окрім твердої копії пояснювальної записки необхідно підготувати її електронний варіант.

Матеріал звіту слід подати у такій послідовності:

  • титульна сторінка;

  • зміст;

  • перелік умовних позначень (у разі потреби);

  • вступ;

  • основна частина (РОЗДІЛ 1. ОГЛЯД ПРОГРАМНИХ ЗАСОБІВ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЇХ ВИКОРИСТАННЯ; РОЗДІЛ 2. ПОСТАНОВКА ЗАДАЧI ТА ОБГРУНТУВАННЯ ФОРМ І МЕТОДІВ (2.1. Загальна схема обробки iнформацiї. 2.2. Вибір оформлення вихідних форм. 2.3. Алгоритм розв'язання задачі); РОЗДІЛ 3. РОЗВЯЗАННЯ ЗАДАЧІ (3.1. Розв'язування поставленої задачі за кроками з додатком проміжних та підсумкових лістингiв. 3.2. Аналіз одержаних результатів роботи (висновки повинні бути підкріпленні відповідними вихідними даними наведеними лістингами);

  • список використаних джерел;

  • додатки (лістинги, оформлені на окремих аркушах (в роботі повинні бути посилання на наведені лістинги));

На титульному листі і змісті не ставляться номера сторінок. Додатки нумеруються літерами українського алфавіту, номера сторінок не ставляться.

Завершену i оформлену належним чином роботу обов’язково підписує автор на титульній сторінці та на останній сторінці тексту звіту (перед переліком літературних джерел).

Усі складові звіту потребують оформлення відповідним чином.

Мова звіту - державна, стиль - науковий, чіткий, без орфографічних i синтаксичних помилок; послідовність - логічна. Пряме переписування у роботі матеріалів із літературних джерел є неприпустимим.

Робота має бути надрукована за допомогою комп’ютера на одному боці сторінок стандартного білого паперу формату А4 (210x297 мм) з використанням шрифтів текстового редактору Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом до тридцяти рядків на сторінці. Допускається розміщувати таблиці та iншi ілюстративні матеріали на аркушах формату АЗ (не більше 40 рядків на сторінці).

Текст звіту розміщується на аркуші з дотриманням таких розмірів берегів: з лівого боку - 30 мм, з правого - 15 мм, зверху - 20 мм, знизу - 20 мм. Вписувати у друкований текст звіту окремі іншомовні слова, формули, умовні позначення можна чорнилом, тушшю чи пастою тільки чорного кольору. При цьому щільність вписаного тексту має бути наближеною до щільності основного тексту.

Роздруковані на ЕОМ програмні документи мають відповідати формату А4, включатися до загальної нумерації сторінок звіту i розміщуватися, як правило, у додатках.

Титульна сторінка містить найменування академії (Донбаська національна академія будівництва і архітектури), прізвище, ім’я та по-батькові та інші відомості про автора; тему звіту з посиланням на об’єкт дослідження; прізвище, вчене звання (посаду) наукового керівника; місто i рік (додаток В).

Зміст містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів та пiдроздiлiв роботи. Зміст має включати усі заголовки, які є в роботі, починаючи зі вступу і закінчуючи додатками.

Текст основної частини роботи поділяється на пункти та підпункти згідно із планом.

Заголовки структурних частин звіту „ЗМІСТ”, „ВСТУП”, „ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕЬ”, „РОЗДІЛ”, „СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ”, „ДОДАТКИ” друкуються великими літерами по центру сторінки. Крапка в кінці не ставиться. Відстань між заголовком розділу та текстом звіту має дорівнювати 3 інтервалам основного тексту. Кожну структурну частину змісту слід починати з нової сторінки. Наприклад: