Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
комп пр метод.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.09.2019
Размер:
734.21 Кб
Скачать

Розділ 1 постановка задачі

Заголовки підрозділів друкуються маленькими літерами (крім першої великої) з абзацу. Крапка в кінці заголовка не ставиться. Відстань між підрозділами, заголовком підрозділу та текстом має дорівнювати 1 інтервалу основного тексту. Наприклад:

1.1. Загальна схема обробки інформації

Нумерацію сторінок, розділів, пiдроздiлiв, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою звіту є титульна сторінка, яка включається до загальної нумерації сторінок i на якій номер сторінки не ставиться. Нумерація (без крапки після неї) проставляється у правому верхньому куті подальших сторінок.

ЗМІСТ, ВСТУП, ВИСНОВКИ та ПРОПОЗИЦІЇ, СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ не нумерують як розділи. Номер розділу ставиться після слова «РОЗДІЛ», крапка вкінці не ставиться, заголовок розділу друкується нижче великими літерами посередині сторінки. Після заголовку розділу крапка не ставиться. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу, використовуючи номер розділу i порядковий номер підрозділу, між якими ставиться крапка: наприклад, «1.1.» (перший підрозділ першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу, після якого крапка не ставиться.

Цифровий матеріал, як правило, має оформлятись у вигляді таблиці.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею i друкують симетрично тексту. Назву i слово „Таблиця” починають із великої літери. Назву не підкреслюють.

Заголовки граф починаються з великих літер, підзаголовки - з малих, (якщо складають одне речення із заголовком) i з великих (якщо вони є самостійними).

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без повороту тексту або з поворотом за годинниковою стрілкою.

Пояснення значень символів, числових коефiцiєнтiв у формулах треба подавати безпосередньо за формулою в тій послідовності, в якій вони подані в формулі, i кожне - з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова „де” без двокрапки.

Джерела в списку літератури треба розміщувати у порядку появи посилань у тексті. Відомості про включені до списку джерела слід подавати згідно з вимогами державного стандарту з обов’язковим наведенням назв праць, наприклад: „Бланк И.А. Управление прибылью:- СПб., НИКА-ЦЕНТР ЭЛЬГА, 1998. - 543 с.”.

Додатки до звіту мають містити інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень згідно з обраною темою. Крім того, у додатки доцільно включати допоміжний матеріал, потрібний для повноти сприяння звіту:

  • реальні документи підприємства;

  • рекламні матеріали;

  • проміжні математичні доведення, формули, розрахунки;

  • таблиці допоміжних цифрових даних;

  • інструкції, методики, опис алгоритмів і програм вирішення задач на ЕОМ, що розроблені в процесі виконання звіту;

  • ілюстрації допоміжного характеру.

Додатки оформлюються як продовження звіту i розміщуються в порядку появи посилань у тексті звіту.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований малими літерами з першої великої літери симетрично до тексту сторінки.

Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово „Додаток ......” і поряд - велика літера, що позначає додаток, наприклад:

Додаток А