Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практикум КТіООР.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
4.21 Mб
Скачать

4.14.2. Варіанти завдань

1. Дано координати точок х1, y1, x2, y2,...,x15,y15. Сформувати і вивести на друк два масиви: масив А - ординати точок, які знахо-дяться в першому квадранті, і їх кількість; масив В - абсциси точок, які знаходяться в третьому квадранті, і їх кількість.

2. Дано координати точок х1, y1, x2, y2,...,x15,y15. Якщо точка попадає в площину, обмежену колом х2+y2=R2 , то вивести на друк координати цієї точки і повідомлення “ТОЧКА В ПЛОЩИНІ”; якщо точка за межами кола, то вивести на друк координати точки і повідомлення “ТОЧКА ЗА МЕЖАМИ”. R=15.

3. Дано цілочисловий одновимірний масив, який складається з 16 елементів. Знайти парні елементи масиву, які більші числа А, і їх кількість. Число А ввести з клавіатури.

4. Дано одновимірний масив P, який складається з 16 елемен-тів. Знайти номери тих елементів, модуль яких дорівнює заданому числу А. Число А ввести з клавіатури.

5. Дано цілочисловий одновимірний масив T, який скла-дається з 25 елементів. Сформувати два масиви: перший, який складається з додатних елементів масиву T, другий - з від’ємних.

6.. Дано одновимірний масив P, який складається з 30 еле-ментів. Знайти мінімальний елемент і його порядковий номер. Всі числа, які знаходяться перед мінімальним елементом, поділити на нього. Вивести на друк заданий і новоутворений масиви.

7. Дано одновимірний масив P, який складається з 32 еле-ментів. Обчислити значення функції для від’ємних елементів ма-сиву і підрахувати їх кількість.

8. Обчислити елементи масиву T, який складається з 8 еле-ментів:

9. Дано одновимірний масив В, який складається з 15 еле-ментів. Сформувати вектор А, першим елементом якого є найменше число, а наступні елементи вектора А - числа, які знаходяться за найменшим елементом масиву В.

10. Дано одновимірний масив Х, який складається з 15 еле-ментів. Визначити півсуму найбільшого і найменшого елементів масиву.

11. Дано одновимірний масив С, який складається з 16 еле-ментів. Поміняти місцями мінімальний і максимальний елементи.

12. Дано одновимірний масив В, який складається з 12 еле-ментів. Сформувати вектор С, що повинен складатися з елементів вектора В, які знаходяться перед максимальним елементом. Вивести на друк вектори В і С.

13. Дано цілочисловий одновимірний масив С, який скла-дається з 15 елементів. Знайти максимальний елемент і його порядковий номер. Всі непарні числа, які знаходяться за максимальним елементом, звести до квадрата. Вивести на друк заданий і новоутворений масиви.

14. Дано три одновимірні масиви чисел A, B, C, які містять по 4 елементи. Сформувати матрицю T, стовпцями якої є дані масиви.

15. Дано одновимірний масив Х, розміром 20 елементів. Об-числити суму кожної пари сусідніх елементів масиву.

16. Обчислити значення перших п’ятнадцяти елементів геометричної прогресії, коли відомий перший елемент а=2 і її знаменник g=1.5. Наступний елемент геометричної прогресії утворюється множенням попереднього на знаменник прогресії.

Лабораторна робота №15

Тема роботи: Використання вбудованих функцій.

Мета роботи: Навчитись використовувати вбудовані функції.