Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
930.82 Кб
Скачать

6.2. Критерії оцінок знань і практичних умінь студентів при поточному, модульному контролі та при складанні екзамену

Максимальна кількість балів присвоюється, якщо студент у повному обсязі засвоїв програмний матеріал, грамотно та логічно його викладає, правильно обґрунтовує прийняті рішення, ознайомлений із рекомендованою літературою, виявляє творчий підхід при виконанні практичних завдань.

Кількість оціночних балів знижується на 20% у разі, якщо студент знає програмний матеріал, грамотно і за суттю його викладає, але припускає незначні неточності в доказах, трактовці понять та категорій, при цьому студент повинен володіти необхідними уміннями та навичками для виконання практичних завдань.

Кількість балів знижується на 50% за умови знання студентом лише основного програмного матеріалу, припускання ним неточностей, недостатньо чітких формулювань, непослідовності у відповідях. При цьому студент недостатньо володіє навичками вирішення практичних завдань.

Кількість балів зменшується на 80%, якщо студент не знає значної частини програмного матеріалу, припускає принципові помилки в доказах, трактовці понять та категорій, не володіє основними уміннями та навичками при виконанні практичних задач, студент не може відповісти на контрольні запитання

Бали взагалі не нараховуються, якщо компетентність з навчальної дисципліни практично відсутня, студент не може відповісти на контрольні запитання, відмовляється від відповіді на контрольні запитання.

Критерії оцінювання за змістовні модулі знань:

Модуль 1

Модуль 2

Додаткові

форми

Іспит

Т1

Т2

Т3

Т4

Т5

Т6

Т7

Т8

Т9

Т10

Т11

Т12

5

10

10

5

5

10

5

10

5

5

5

5

20%

20%

20%

50%

100

Форми контролю

Оцінка модулю складається з оцінок за наступні види роботи:

- позитивне складання трьох змістовних модулів складає 30% загальної оцінки модулю;

- додаткові форми контролю складають 20% загальної оцінки модулю;

- екзамен складає 50% загальної оцінки модулю.

Графік здачі проміжного контролю

Модульний контроль № 1складається на 10 тижні.

Модульний контроль № 2 складається на 19 тижні.

Критерії оцінки знань студентів підчас поточного контролю:

90-100 балів – “відмінно” – студент дав правильні і вичерпні відповіді на поставлені питання, при цьому показав високі знання понятійного апарату і літературних джерел, уміння аналізувати фактичний матеріал і статистичну інформацію, аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ, вміє креативно мислити. Студент бездоганно в усіх відношеннях виконав завдання, своєчасно і належним чином його оформив.

75-89 балів – “добре” – студент у цілому відповів на поставленні запитання, але не спромігся переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату. Завдання виконане, однак є незначні зауваження щодо логіки викладення матеріалу.

50-74 балів – “задовільно” – студент дав неповну відповідь, ухилився від аргументувань, показав незадовільні знання понятійного апарату і літературних джерел. Завдання в цілому виконане, надано своєчасно, але мають місце окремі недоліки: частина інформації відсутня або вона суперечлива, оформлення завдання задовільне.

1-49 балів – “незадовільно” – студент дав неправильну відповідь на запитання чи взагалі нічого не відповів, при проведенні контролю використовував заборонені джерела, підказки. Завдання виконане не в повному обсязі, відсутня основна інформація або вона недостовірна, застаріла; завдання оформлене із суттєвими порушеннями стандартів, надано несвоєчасно.