Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
33
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
54.78 Кб
Скачать

5. Обов'язки і відповідальність керівників господарств, фермерів, громадян-власників тварин, ветеринарних працівників.

5.1. Керівники господарств (підприємств), фермери, громадяни-власники тварин у відповідності із Статутом ветеринарної медицини України зобов'язані забезпечити проведення передбачених діючею інструкцією організаційно-господарських, спеціальних і санітарних заходів по запобіганню захворювання тварин лейкозом, а також по ліквідації вогнища інфекції у разі його виникнення.

5.2. Ветеринарні фахівці держаної адміністрації районів, міст, установ, організації і підприємств відповідають за своєчасну діагностику хвороби і розробку протилейкозних заходів у тваринництві, а також організовують їх виконання на місцях.

5.3. Спеціалісти обласних управлінь державної ветеринарної медицини зобов'язані здійснювати постійне керівництво і контроль за виконанням заходів по профілактиці та ліквідації лейкозу великої рогатої худоби в господарствах (підприємствах) і населених пунктах. Інформувати про стан цієї роботи місцеву державну адміністрацію, господарські і вищестоящі ветеринарні органи.

5.4. За порушення заходів, передбачених цією інструкцією, невиконання розпорядження місцевої державної адміністрації винні особи підлягають штрафу або притягаються до іншої відповідальності.

З виходом цієї інструкції відміняється "Инструкция по ликвидации лейкоза крупного рогатого скота в хозяйствах Украинской ССР от 24 августа 1990 года N 043-1" та відповідні зміни і доповнення до неї.

Інструкція розроблена спеціалістами Головного управління ветеринарної медицини з держветінспекцією Міністерства сільського господарства і продовольства України (П.П.Достоєвський, А.Т. Борзяк), інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини Української академії аграрних наук (В.О.Бусол, М.С.Мандигра), Білоцерківського сільськогосподарського інституту (В.М.Ярчук), Центральної державної лабораторії ветеринарної медицини (В.С.Ковалюшко) та розглянута 3 липня 1992 року на науково-технічній Раді секції "Ветеринарія" Головного управління ветеринарної медицини з державною ветеринарною інспекцією Міністерства сільського господарства і продовольства України.