Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАБІР.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
360.96 Кб
Скачать

Гра "Знайди скарб"

Для гри необхідно підготувати:

1) компаси;

2) загадкові листи;

3) "скарб".

Гра має на меті закріпити початкові знання юних краєзнавців з спортивного орієнтування. Правильно користу­ватися компасом, ознайомитись з поняттям "зворотний азимут".

Для гри заздалегідь готується інспектор загону. Йому необхідно підготувати спеціальні листи, вирахувати азимути, заховати "скарб", про який теж треба завчасно подбати. Місцем проведення такої гри служить вся територія табору.

В зручний для загону час інструктор збирає всіх дітей і зачитує їм перший лист, який "щойно знайшов" від невідомого лісового чаклуна:

"Вітаю вас, юні друзі!

Хочу попередити, що знайти потрібну стежину в гірських лісах, якими я володію, не так просто. Тому для першого разу я заховав свій таємничий скарб недалеко. Але перед тим, як вказати дорогу до моєї крамниці, я хочу випробувати вас, пере­вірити ваші знання, оскільки тільки знання та уміння можуть допомогти вам в далеких мандрівках в моїх густих лісах.

Отже, від входу найбільшого будинку в таборі потрібно пройти 50 метрів на схід до розлогого куща ліщини, далі повернути на південний захід і, дотримуючись азимуту 210 градусів, пройти ще 40 метрів. У невеликому дуплі старої верби знайдете наступний лист."

Дотримуючись напрямків, що вказані в першому листі, група, користуючись компасом, знаходить друге послання, далі третє і т. д. Останній лист вказує місце, де знаходиться скарб, укомплектований згідно з фінансовими можливостями.

Для того, щоб гра проходила цікаво, вона повинна бути несподіваною для дітей і носити вигляд експромту. Але експромтом вона є лише для юних туристів. Скарб, листи, надійні схованки готуються заздалегідь.

Після кожного знайденого листа, діти, щоб справити хороше враження на "Лісового володаря", співають, читають вірші, розповідають казки і т. ін.

Турнір з домбайського боксу

Ця весела гра-конкурс не потребує від учасників ніякої спеціальної підготовки, тому може бути проведена на початку зміни. Однак, про безпеку місця проведення змагання треба подбати заздалегідь. Необхідні атрибути:.

1) мотузка (8-12 мм, кінець біля ЗО м);

2) пов'язка для учасника (може згодитися рушник);

3) дзвоник або свисток;

4) гумова камера для волейбольного м'яча в мішку з

тканини;

5) секундомір;

6) 2 стільці для учасників;

7) стільці для журі;

8) 4 олівці та папір для членів журі.

На різному майданчику, найкраще трав'яному або земляному, готується ринг за допомогою мотузки. Необхідно зробити так, аби мотузка рингу була розташована на висоті 1,0 -1,2 м над землею. Для безпеки учасників треба подивитись, щоб мотузка рингу не наближалася впритул до стійок. Поєдинки турніру проводяться за кубковою системою з вибуванням. Жеребкування проводиться заздалегідь.

Правила проведення поєдинку.

Двобій проводиться в двох раундах по 1 хвилині кожний. За сигналом рефері "боксери" виходять на ринг і за допомогою жеребкування виявляють, кому в першому раунді буде належати дзвоник, а кому схована в мішок накачана волейбольна камера. Боксери представляються журі, глядачам.

- Один з учасників бере в руку дзвоник, іншому зав'язують пов'язкою очі і дають в руки мішок з камерою.

- Рефері, який весь час поєдинку знаходиться на ринку, ста­вить боксерів один до одного і дає сигнал до початку поєдинку.

- Включається секундомір. Учасник із дзвоником, що постійно подає сигнал, намагається уникнути ударів, які наосліп наносить боксер з камерою. За 1 хвилину раунд закінчується. Після хвилинної перерви боксери знову обмінюються "боксерським знаряддям" і відбувається другий раунд. Члени журі, що знахо­дяться поза рингом, кожен на своєму папірці проводять облік кількості ударів. Перемагає той, хто нанесе більше ударів, при­чому кожне торкання камерою будь-якої частини тіла суперника вважається ударом. Рефері на рингу слідкує за безпекою, за споряд­женням боксерів, при необхідності дає сигнал про зупинку часу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]