Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дод до заняття 2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
257.02 Кб
Скачать

Договір №_____________ на здіснення розрахунково-касового обслуговування

_

(місце укладання)

___________________ “__"___________ 20__р.

_

(дата укладання)

________________________________далі -Банк, в особі_________________________________ ______________________________ що діє на підставі ________________________________________ однієї сторони, та____________________________________________________________________

(повна назва підприємства, установи, організації) далі -Клієнт, в особі__________________________________________________________________

(посада керівника, прізвище, ім'я, по батькові) що діє на підставі___________________________________________________________________

з другої сторони, уклали цей договір,

1. Предмет договору

1.1 Банк відкриває Клієнту рахунки в національній та іноземній валюті відповідно до діючої Інструкції НБУ № 3 "Про відкриття банками рахунків у національній та іноземній валюті" та здійснює його розрахунково-касове обслуговування.

2. Права та зобов'язання сторін

2.1 Банк має право:

  1. Проводити операції з коштами Клієнта, які зберігаються на його рахунках, гарантуючи їх наявність відповідно до нормативних актів Національного банку України.

  2. У разі оформлення Клієнтом розрахункових документів з порушенням чинного законодавства та нормативних актів Національного банку України мотивовано, з посиланням на підстави, передбачені чинним законодавством України, повернути їх Клієнту.

  3. Відмовити Клієнту у видачі готівки на різні потреби в разі неподання ним заявки на отримання готівки згідно з п.2.4.5 Договору.

  4. Здійснювати безспірне стягнення та безакцентне списання коштів з рахунку Клієнта у випадках, передбачених чинним законодавством України.

  5. Отримувати від Клієнта плату за надані послуги.

2.2 Клієнт має право:

  1. Самостійно розпоряджатися коштами на своєму рахунку з дотриманням вимог чинного законодавства, за винятком безспірного стягнення та безакцентного списання коштів, яке здійснюється згідно з положеннями чинного законодавства України та випадками накладення арешту або тимчасового призупинення операцій по рахунку, що здійснюється уповноваженими на це органами.

  2. Отримувати готівкові кошти в межах касової заявки на отримання готівки і за умови наявності коштів на рахунку у випадках, передбачених чинним законодавством України.

  3. Вимагати своєчасного та повного здійснення розрахунків та інших обумовлених цим Договором послуг.

2.3 Банк бере на себе зобов'язання:

  1. Належним чином виконувати умови даного Договору.

  2. Своєчасно здійснювати розрахункові операції відповідно до діючої Інструкції №7 Національного банку України "Про безготівкові розрахунки в господарському обороті України". При цьому розрахунки за платіжними дорученнями Клієнта, що надійшли до Банку до 15.00 години, проводяться в той самий день, а ті, що надійшли після 15.00, на наступний банківський робочий день.

  3. Забезпечувати своєчасне зарахування коштів на рахунок Клієнта.

  4. Здійснювати приймання та видачу готівки відповідно до чинного законодавства та нормативних актів Національного банку України.

  5. Видавати за вимогою Клієнта виписку з рахунку з доданням необхідних документів.

  6. Гарантувати таємницю операцій за рахунком Клієнта.

Банк надає без згоди Клієнта довідки третім особам з питань проведення операцій на його рахунку лише у випадках, передбачених чинним законодавством України.

2.3.7 Проводити нарахування відсотків по середньоденних залишках коштів на рахунку Клієнта згідно з тарифами Банку.

Розрахунок середньоденних залишків здійснюється щомісячно. Оплата проводиться в кінці календарного року.

  1. Здійснювати перевірку дотримання Клієнтом касової дисципліни та при виявленні повторних (один та більше) її порушень Банк має право припинити операції по відкритому рахунку Клієнта,

  2. Після розірвання Сторонами цього Договору перерахувати в триденний строк залишок коштів, що є на рахунку Клієнта, на рахунок, вказаний Клієнтом у повідомленні про відкриття нового рахунку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]