Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дод до заняття 2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
257.02 Кб
Скачать

5. "Форс-мажор"

5.1 Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання будь-якого з положень цього Договору, якщо це стало наслідком причин, що знаходяться поза сферою контролю невиконуючої Сторони. Такі причини включають стихійне лихо, екстремальні погодні умови, пожежі, війни, страйки, військові дії, громадське безладдя і таке інше (далі - "форс-мажор"), але не обмежуються ними. Період звільнення від відповідальності починається з моменту оголошення невиконуючою Стороною "форс-мажору", що підтверджується відповідною довідкою, засвідченою Торговельно-промисловою палатою України. Обставини "форс-мажору" автоматично продовжують термін виконання зобов'язань на весь період

його дії та ліквідації наслідків. Про настання "форс-мажорних" обставин Сторони мають інформувати одна одну невідкладно. Якщо ці обставини триватимуть більше ніж 6 місяців, то кожна із Сторін матиме право відмовитися від подальшого виконання зобов'язань за цим Договором, і в такому разі жодна із Сторін не матиме права на відшкодування другою стороною можливих збитків.

6. Порядок змін та розірвання договору

  1. Сторона, яка вважає за необхідне змінити чи розірвати Договір, надсилає пропозиції про це другій Стороні за Договором.

  2. Сторона, що одержала зміни та доповнення чи пропозицію про розірвання Договору, повинна відповісти на це не пізніше 20 днів після отримання.

Якщо Сторони не досягли згоди щодо розірвання Договору, а також у разі неотримання відповіді у встановлений строк з урахуванням часу поштового обігу зацікавлена Сторона має право передати спір на вирішення (суду) арбітражного суду.

7. Порядок розгляду спорів

7.1 Спори, що виникають протягом дії Договору, вирішуються шляхом переговорів. У разі недосягнення згоди - в судовому порядку.

8. Особливі умови

8.1 У випадку зарахування на рахунок Клієнта фіктивних коштів вони мають бути списані в безспірному порядку згідно з чинним законодавством.

Безспірне списання здійснюється Банком на адресу регіонального управління Національного банку України у відповідності з нормативними документами НБУ. При цьому фіктивними коштами вважаються такі кошти, які надійшли на рахунок Клієнта на підставі підроблених недійсних авізо та чеків із лімітованих чекових книжок, а також у результаті наступного перерахування коштів у межах сум, вказаних в авізо або чеках.

  1. Банк повідомляє Клієнта про внесення Правлінням Банку змін та/або доповнень до діючих Тарифів на обслуговування шляхом розповсюдження цих змін через дошки об'яв в операційних приміщеннях, касах Банку та вкладанням форм змінених Тарифів у ячейки Клієнта або іншим узгодженим сторонами способом.

  2. Діючі Тарифи Банку на розрахунково-касове обслуговування змінюються в разі прийняття Правлінням Банку нових Тарифів.

  3. 3 підписанням Сторонами цього Договору всі раніше укладені між Банком та Клієнтом договори, угоди з предмета розрахункове-касового обслуговування втрачають чинність.

9. Строк дії договору

9.1 Договір укладений на невизначений строк, набуває чинності з дня його підписання. Дія Договору припиняється за згодою Сторін або у випадках, передбачених чинним законодавством України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]