Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дод до заняття 2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
257.02 Кб
Скачать

2.4 Клієнт бере на себе зобов'язання: ;

  1. Виконувати вимоги чинного законодавства, діючих інструкцій, правил, інших нормативних актів Національного банку України з питань здійснення розрахункове-касових операцій та надання звітності.

  2. Дотримуватися принципів організації безготівкових розрахунків, їх форм, стандартів документів, що впроваджені в господарський оборот України, та встановлених правил "Порядку ведення касових операцій в народному господарстві України" та згідно зі статутною діяльністю Клієнта.

  3. Щорічно, протягом «першого кварталу поточного року, надавати Банку заявку-розрахунок для встановлення лімітів залишку готівки в касі.

  4. Узгоджувати строки видачі заробітної плати з Банком та дотримуватися їх.

  5. Щоквартально надавати Банку за встановленою формою касову заявку та інші звітні дані, необхідні для складання прогнозів касових оборотів Банку та визначення потреби Клієнта в готівці, не пізніше ніж за 60 днів до початку кварталу, що планується.

  6. Не пізніше наступного дня повідомляти Банк про всі помічені неточності або помилки у виписках з рахунку та інших документах або про невизнання (непідтвердження) підсумкового сальдо за рахунком.

  7. Повідомляти Банк про зарахування на рахунок Клієнта коштів, що йому не належать, і в п'ятиденний термін з дня надходження коштів на рахунок подати Банку платіжне доручення на перерахування коштів власнику.

  8. Своєчасно здійснювати оплату за виконані Банком операції і надані ним банківські послуги згідно з затвердженими Тарифами Банку з урахуванням п.4.1 Договору.

  9. У випадку перереєстрації Клієнта (при зміні назви, організаційно-правової форми, форми власності), а також у разі внесення ним змін (доповнень) до установчих документів, при зміні місцезнаходження (місця проживання) останній зобов'язується протягом п'ятнадцяти робочих днів з дня реєстрації таких змін у органі державної реєстрації надати Банку відповідні документи.

  10. У разі відкриття Клієнтом другого (основного чи додаткового) поточного рахунку в іншому уповноваженому банку України. Клієнт бере на себе зобов'язання протягом трьох робочих днів з дня відкриття такого рахунку письмово повідомити Банк про це.

  11. Належним чином виконувати умови Договору.

3. Відповідальність сторін

  1. За неодержання Клієнтом замовленої готівки з вини Банку, Банк сплачує Клієнту штраф у розмірі 0,2% від замовленої суми.

  2. За неодержання Клієнтом замовленої у Банку готівки зі своєї вини Клієнт сплачує Банку штраф у розмірі 0,2% від замовленої суми.

  3. У випадку, якщо Клієнт не надає Банку своєчасно згідно з п.2.4.5 Договору касової заявки для складання прогнозів касового обороту Банку, він сплачує Банку штраф у розмірі 100 грн. за кожен з випадків несвоєчасного надання такої заявки.

  4. У випадках затримки зарахування грошових надходжень на рахунок Клієнта з вини Банку одержувач коштів отримує від Банку пеню в розмірі 0,2% за кожний день прострочення.

4. Форми та порядок розрахунків

4.1 Клієнт доручає Банку щомісяця утримувати зі свого рахунку кошти, які він зобов'язаний сплатити Банку за проведення розрахунково-касового обслуговування, що здійснюється згідно із затвердженими Тарифами Банку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]