Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PZM.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
733.76 Кб
Скачать

Розділ іі. Шляхи максимізації прибутку підприємства

Систематичне одержання прибутку є необхідною метою підприємницької діяльності будь-якого підприємства. Тому, домінуючою проблемою для підприємства є максимізація прибутку, що означає розробку стратегії на систематичне збільшення прибутку та мінімізацію витрат.

   Для підприємства максимізація прибутку складається з вибору такого об'єму реалізації продукції, при якому граничні витрати підприємства, в виробництві і при реалізації, дорівнювали ринковій вартості. Іншими словами, на ринку вільної конкуренції дохід дорівнює ринковій вартості.

   Існують наступні резерви зростання прибутку:

   - зростання об'єму виробництва та реалізації випускної продукції;

   - зменшення собівартості виробленої продукції;

   - підвищення якості виробленої продукції.

   Для максимізації прибутку рекомендується здійснювати наступні заходи:

  1. Суворе дотримання укладених договорів на виконування робіт. Для підприємства важливо знайти замовників на виконування престижних і найбільш потрібних для ринку робіт.

  2. Проведення масштабної та ефективної політики у галузі підготування персоналу, що є особливою формою вкладення капіталу.

  3. Підвищення ефективної діяльності підприємства зі збуту продукції. Необхідно більше уваги приділяти підвищенню швидкості руху обігових коштів, скороченню усіх видів запасів, досягати максимально швидкого просування готових виробів від виробника до споживачів.

  4. Покращувати якість виконаних робіт, що приведе до конкурентоспроможності та зацікавленості вибору підприємства замовниками робіт.

  5. Також, не останнє місце займає збільшення обсягу виробництва виконаних робіт шляхом більш повного використання виробничих

потужностей підприємства.

  1. Скорочення витрат на виробництво. шляхом збільшення рівня продуктивності праці, економічного використання сировини, матеріалів, палива, електроенергії, обладнання.

  2. Скорочення невиробничих витрат та виробничого браку.

  3. Застосування сучасних механізованих та автоматизованих засобів для виконання робіт.

  4. Розглянути та усунути причини появи перевитрачання фінансових ресурсів на комерційні витрати

  5. Удосконалювати рекламну діяльність, збільшувати ефективність окремих рекламних заходів.

  6. Здійснювати ефективну цінову політику, диференційну по відношенню до окремих категорій покупців.

  7. Здійснювати заходи, спрямовані на покращення «клімату» в колективі, що в майбутньому відобразиться на збільшенні продуктивності праці.

  8. Здійснювати постійний контроль за умовами зберігання та транспортування сировини і готової продукції .

   Виконання цих пропозицій значно збільшить прибуток на підприємстві. Необхідно, щоб підприємство більш часу приділяло таким галузям, як реалізація та збуток продукції, так як потреби та вимоги споживачів становляться дуже індивідуалізованими, а ринки дуже різноманітними за своєю структурою. Максимальне отримання прибутку частіше за все зв'язується зі зниженням виробничих витрат. Але, в умовах, коли самими витратами підприємство може керувати, ціна на кожен вихідний матеріал (ресурс) практично не керуюча, в умовах несповільнюючої інфляції, підприємство вкрай обмежене у можливості знижувати виробничі витрати, домагаючись таким шляхом збільшення прибутку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]