Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Педоснови

.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
21.23 Кб
Скачать

Педоснови

1.Зміст діяльності педагога організатора з дитячим та юнацькими самодіяльними об’єднаннями визначається трьома функціями.

Керівник,організатор,вихователь.

2. Рівень професійної підготовки педагог організатор включає компоненти:

Дивись зошит 2 лекція перший рівень теоретичні основи

3.Виділить 5 умов педагогічного успіху педагог організатор

Товариські стосунки

Творчість,а не шаблон

Єдність думки і дії,почуттів

Єдиний колектив

Єдність вимог

4. Риси організаторської майстерності педагога організатора

Знання тієї справи;вміння бачити перспективної роботи. Вміння бачити перспективу загальної роботи;продуманість матеріальної технічної бази,вміння правильно находити облік і контроль роботи,підвести підсумки колективної організаторської діяльності,знання дітей,їх здібностей можливостей;вміння визначити пріоритетні завдання діяльності.

5.Колективна організаторська діяльність - це

Участь кожного члена організації, під керівництвом педагога у плануванні життя колективу , у реалізації плану,у підведенні підсумків роботи та визначені подальшої колективної перспективи.

6. До форм колективної організаторської діяльності належать;

Загальний збір,творче доручення, повсякденна організаційна діяльність,колективне підведення підсумків,колективне планування ,турбота про ведення документації.

7.Зміст діяльної дитячої самодіяльного об’єднання – це

Супутність основних напрямів діяльності дитячого колективу,спрямованих на реалізацію мети та програми дитячої організації

8. Зміст діяльності дитячої самодіяльної включає;

Формувати національну самосвідомість ,виховання любові до батьківщини; духовно – моральне виховання;трудове і економічне виховання, економічне виховання, розвиток творчих здібностей формування естетичного смаку,формування культури поводження фізичний розвиток особисті і формування її фізичної культури;формування та розвиток пізнавального інтересу,інтереси до науки і літератури.

9. Методи організації діяльності членів дитячого об’єднання – це

Спосіб залучення дітей до організації життя дитячого колективу з метою реалізації мети дитячого об’єднання

10. Основними методами виховання особистості в умовах дитячого самодіяльного об’єднання є

Метод вимого;метод переконання ,метод творчого доручення;метод гри, метод заходження і покарання, метод колективної і організаційної діяльності;метод товариської виховальної турботи

11. Колективна творча діяльність – це

Сукупність колективних творчих дій на загальну користь і радість

12. Стадії колективної творчої діяльності дитячого колективу;

Попереднє колективне планування ,колективна підготовка,колективне проведення,колективне підведення підсумків,планування після дії

13. Особливості вирішення виховних задач через колективну творчу діяльність;

Виховні завдання які ставлять вихователі в процесі організаторської колективно-творчої діяльності,вирішуються непомітно для вихованців;у процесі колективної діяльності розвиток в єдності всі три сторони особистості;пізнавальне світоглядне, емоційно - вольова, діяльносно; у процесі колективно творчої діяльності реалізуються різні функції виховальної діяльності; вихователі передають супільно цінний досвід. вихованця; у процесі колективної творчої діяльності взаємопов’язане здійснюється різні лапки спрямованого вихованням,виховання та самовиховання учнів та педагогів, як особистісне, так і взаємне

14. Визначити умови ефективності реалізації виховних задач через організацію колективної творчої діяльності;

Не можна порушувати послідовність стадій КТД і створення позицій старших; неможна розглядати кожен із видів КТС у «чистому» вигляді; не можна порушувати взаємодію КТД й інших засобів виховання

15. Види колективних творчих справ;

Трудові

Художньо-естетичні

Спортивні

Суспільно-значемі

Організаторські

17. Визначити програми які входять до «Програми співробітництва»;

Будинок без самотності

Діти гіпократа

Дружба

Клуб юних парламентарів

Ми все можемо

Слідство ведуть археологи

Планета

Книга пам’яті

18. Визначте візитну картку скаутської організації вставивши пропущені слова

Скаутська організація була створена у 1907 році в Англії,офіцером Р.Пауело.Скаути це – неполітична,різновікова організація,яка об’єднує дітей різних національних віросповідань,віра в Бога обов’язкова,члени якої живуть під дивізом «будь готов» ,під покровительством Святого Георгія.Виховний потенціал скаутів відображена у символах : девіз,салют, галстук, емблема, форма. Програма діяльності скаутської організації визначається напрямами : здоров’я дітей, профілактика наркоманії, природоохоронна діяльність, суспільно-корисна праця, ліквідація неграмотності, робота з педагогічно занедбанними дітьми. Соціальна реабілітація дітей та молоді, які мають дефекти фізичного та розумого розвитку, професійної освіти, допомога сім’ям біженців і емігрантів.

19. визначити візитну картку Пласту (вставити пропущені слова)

Пласт був створений 1911 р. у Львові при Львівській гімназії. Пласт – це добровільна, дитяча, юнацька, молодіжна організація, мета якої виховання повноцінної всебічно-розвиненої людини. Людини з обов’язком перед Богом, народом, родиною. Члени якої живуть під покровительством святого Юрія за законами Пласту – старанний, ввічливий, доброзичливий, коректний, піклується про своє здоров’я, любить красу і примножує її; Україні необхідні: сила духу, швидкість розуму, сила тіла і життєздатність. Членами Пласту можуть бути діти з 6 років – і без обмежень віку, українці за національністю, які вірять в бога. Виховний потенціал Пласту відображено у символах : герб (тризуб з білою лілією), привітання ( СКОБ), наявності опікуна, законах пластового обуту або присязі. Система виховання у пласті представлено фізичним вихованням та ігровою діяльністю.

20. Основи самоврядування, як одного з принципів діяльності дитячого самодіяльного об’єднання:

Самоврядування – це участь кожної дитини в організації свого колективу, у вирішенні всіх життєво-важливих проблем на основі педагогіки співробітництва. У практиці роботи дитячої організації мають місце демократичної, імітаційної та бюрократичної види самоврядування. Зміст самоврядування визначається змістом життя колективу, його структурою, стилем педагогічного керівництвом, рівнем організаторським досвідом дітей. Вищим органом дитячого самоврядування є збір.

21. Зміст діяльності дитячої самодіяльної організації щодо формування національної свідомості, виховання любові до Батьківщини передбачає:

Вивчення історії свого краю, роду, народу : вивчення традицій і обрядів, вивчення народного мистецтва і культури, вивчення фольклору.

22. Пріоритетними завданнями діяльності дитячої самодіяльної організації щодо формування національної самосвідомості , виховання любові до Батьківщини є :

Виховувати любов, відданість Батьківщині, рідному краю, виховувати повагу до історії, культури свого народу, виховувати прагнення зберігати, продовжувати і примножувати традиції та звичаї, освоювати основи національної культури, відроджувати і формувати національну самосвідомість, виховувати високу духовну культуру.