Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6,7 laba / Лекция 6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
200.7 Кб
Скачать

Використання і створення стилів

Стиль — це сукупність параметрів форматування, що дає змогу однією дією застосувати всі параметри форматування одночасно до кількох виділених фрагментів. Таким чином, стилі економлять час при форматуванні документа.

У редакторі Word є пять типи стилів: абзацу, символу(знака),зв’язаного,таблиці, списку.

Список усіх стилів. Щоб переглянути список доступних стилів необхідно відкрити вкладку Главная вибрати групу команд Стили клацнути на силку Параметры та в цьому вікні вибрати зі списку що розкривається Отображаемые стили варіант Все.

Створити новий стиль можна командою Главная – Стили – Создать стиль у цьому вікні встановлюються такі параметри:

  • "Имя" — у це поле вводять назву створюваного стилю;

  • "Стиль" — у цьому списку визначають тип стилю (абзацу чи знака);

  • "Основан на стиле" — встановлюють базовий стиль, на основі якого буде створено новий стиль;

  • "Стиль следующего абзаца" — вибирають стиль, який буде засто­совано для наступного абзацу.

Далі за допомогою кнопки Формат визначають всі параметри створюваного стилю ("Шрифт", "Абзац", "Граница", "Язык" та ін.), задати комбінацію клавіш для швидкого застосу вання певного стилю. За допомогою прапорця "Добавить в список экспресс - стилей" можна додати створений стиль до шаблону поточного документа. При встановленні прапорця "Обновлять автоматически " стиль абзацу автоматично перевизначатиметься після застосування в будь-якому абзаці з даним стилем додаткового форматування.

Для редагування (зміни) вибраного стилю виконати команду Главная – Стили –Управление стилями, у цьому вікні вибрати стиль який буде змінено. Для зміни застосовують кнопку "Изменить" . Вона відкриває діалогове вікно "Изменение стиля", аналогічне описаному вікну "Создание стиля". У вікні "Изменение стиля" потрібно натиснути кнопку "Формат" і змінити відповідні параметри ("Шрифт", "Абзац", "Граница", "Язык" тощо).

Налаштування галареї експресс – стилів. Можна добавити нові стилі чи видалити стилі,які рідко використовуються.Щоб видалити стиль, необхідно клацнути на ньому правою кнопкою миші і у відкритому меню вибрати команду Удалить из коллекции экспресс – стилей. Щоб добавити стиль виконати наступні дії: Главная – Стили, клацнути правою кнопкою миші на стилі та з меню вибрати команду Добавить в коллекцию экспресс – стилей.

Для видалення стилю використовують кнопку "Удалить".

Копіювання стилів У вікні Управление стилями за допомогою кнопки Импорт/экспорт відкривається вікно Организатор де створений стиль можна скопіювати в інший документ.

Вікно "Организатор" складається з двох зон: ліва містить список стилів поточного документа та шаблону, права — тільки шаблону. Щоб закрити непотрібний документ чи шаблон, слід натиснути кнопку "Закрыть файл". Після закриття документа назва кнопки заміниться на "Открыть файл". За її допомогою можна відкрити інший файл з новим списком стилів. Виділений в одній зоні стиль можна скопіювати в іншу зону за допомогою кнопки "Копировать", видалити, натиснувши кнопку "Удалить", або перейменувати, натиснувши кнопку "Переименовать".

Соседние файлы в папке 6,7 laba