Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
6,7 laba / Лекция 6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
200.7 Кб
Скачать

Поділ документа на сторінки та розділи

Розділ — це частина документа, яка має власні параметри форматування сторінки, тобто всі сторінки одного розділу мають однакові параметри форматування, а сторінки різних розділів можуть мати різні розміри, орієнтацію, нумерацію тощо.

При створенні документа він складається з одного розділу. Для формування нового розділу треба поділити існуючий розділ на дві частини. Для цього слід ввести розрив розділу.

Для введення розриву розділу потрібно відкрити вкладку Разметка страницы і в групі команд Параметры страницы клацнути на кнопці Разрывы .

Для видалення розриву розділу треба розмістити курсор перед розривом розділу і натиснути клавішу <Del>.Цей метод краще всього працює в режимі перегляду Черновик з активованою командою Отобразить все знаки.

Щоб ввести жорсткий розрив сторінки, треба натиснути комбіна­цію клавіш <Clrl+Enter> або виконати команду Разметка страницы, що знаходиться в групі команд Страницы на вкладці Вставка.

Поділ сторінок на шпальти


У редакторі Word можна розташовувати текст сторінок у вигляді шпальт (колонок, стовпців), як це робиться в газетах і журналах. Текст у колонках переходить з нижньої частини однієї шпальти у вер­хню частину наступної.

Для створення шпальт виконати команду Разметка страницы – Параметры страницы – Колонки. Якщо необхідно створити більше ніж три колонки вибрати команду Другие колонки і скористайтесь полем Число колонок.

Перехід в режим роботи з однією колонкою. Виконати команду Разметка страницы – Параметры страницы – Колонки – Другие колонки. В діалоговому вікні Колонки в області Тип виберіть варіант Одна. З відкриваючого списку Применить вибрати варіант До конца документа.

Завершення декількох колонок в середині документа. Розмістіть курсор в тому місці, де повинен закінчитися текст в колонках. Виконати команду Разметка страницы – Параметры страницы – Колонки – Другие колонки. В діалоговому вікні Колонки в області Тип виберіть варіант Одна. З відкриваючого списку Применить вибрати варіант До конца документа.

Щоб вставити розрив шпальти (тобто з цього місця розпочати нову шпальту), треба встановити курсор у потрібне місце й відкрити вкладку Разметка страницы та із групи команд Параметры страницы вибрати команду Разрывы - Столбец.

Соседние файлы в папке 6,7 laba